1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Koalisyon Güçleri’nden Peşmerge’ye zırhlı araç yardımı
Koalisyon Güçleri’nden Peşmerge’ye zırhlı araç yardımı

Koalisyon Güçleri’nden Peşmerge’ye zırhlı araç yardımı

A+A-

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri, 50 adet Humvee tipi zırhlı araç (Yüksek Hareket Kabiliyetli Çok Amaçlı Vasıta), 3 su tankeri ve 15 askeri nakliye aracını Peşmerge Bakanlığı’na teslim etti.

Peşmerge Bakanlığı Enformasyon ve Farkındalık Genel Müdürü Tuğgeneral Said Osman Muhammed, IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin Peşmerge Güçleri’ne gönderdiği desteklerin bugün Bakanlığa ulaştığını açıkladı.

Peşmerge Bakanlığı Enformasyon Merkezi, 15 Temmuz'da Peşmerge Bakanlığı ve Müşterek Harekat Komutanlığını ziyaret ederek gözlem yapıldığını, bu kapsamda Uluslararası Koalisyonun askeri lojistik malzeme ve erzaktan oluşan yardımlarının bir bölümünün daha geldiğini duyurdu.

Rûdaw’a konuşan Uluslararası Koalisyon Sözcüleri’nden Wayne Maroto, "Bugün Peşmerge Bakanlığı'na 70'in üzerinde askeri araç teslim ettik” dedi.

Albay Wayne Maroto, "IŞİD'in ortadan kaldırılması için ortaklarımıza bu araç ve ekipmanları sağladık" dedi.

Peşmerge Bakanlığı'na bağlı tugayların eğitilip donatılması programı, Uluslararası Koalisyon tarafından 2014 yılında başlatıldı.

Peşmerge Bakanı Şorış İsmail de, “IŞİD'e karşı savaşın başlangıcından bu yana, ABD ile Uluslararası Koalisyon Güçleri’nde yer alan ülkeleri, bölgedeki teröristlerin yenilgiye uğratılması konusunda büyük ve etkili bir rol üstlendi” dedi.

Bakanlığa teslim edilen 50 Humvee tipi zırhlı araç, 3 su tankeri ile 15 askeri nakliye aracının ilgili komutanlıklara gönderileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.