1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kızıltaş: Patron YSK'dır seçimi yenileme kararı da verebilir
Kızıltaş: Patron YSK'dır seçimi yenileme kararı da verebilir

Kızıltaş: Patron YSK'dır seçimi yenileme kararı da verebilir

AK Parti ile CHP arasında süren çekişmeyi değerlendiren gazeteci Ekrem Kızıltaş, “Patron YSK’dır. Patron bir şekilde kararını açıklayacak, birine mazbata verecek yada seçimin yenilenmesi şeklinde karar verecek” dedi.

A+A-

 

İstanbul’daki seçim gündemi hakkında Rûdaw’a konuşan Ekrem Kızıltaş, “Bu Türkiye’de yeni bir durum değil. Bir önceki seçimlerde İstanbul’da Kadir Topbaş başkan seçildi ama 8’inde mazbatayı alabildi. Ondan önceki 2009 seçimlerinde de yine 5-6 günlük bir gecikme vardı, yine itirazlar ve bu itirazların değerlendirilmesi vardı. Yani hemen her seçimde butür itirazlar var. Dolayısıyla Yüksek Seçim Kurulu’nun mazbata vermesi süreci uzuyor” dedi.  

 

Bu seçimlerde AK Parti ve CHP adaylarının aldığı oy farkının birbirine yakın olmasının ortalığı hareketlendirdiğini belirten Kızıltaş, şöyle dedi:

 

“Aradaki fark binde iki kadar. Iptal edilen oylar konusu hala çok karışık. Çünkü mevuzat olarak da iptal edilmemesi gereken bazı oyların iptal edildiği anlaşılıyor. Bunun neticeyi etkilemesi riski var. Bir de mekanik olarak az hatalı olması ihtimali olan birleştirme tutanakları konusu var. Yani ilçedeki sandıkların sonucunun ilçe seçim merkezine oradan il seçim merkezine ve YSK’ya giden mekanik süreçte kaymalar olabiliyor. Bunlar kendiliğinden olabiliyor. Ama bir de kaydırmalar var, bilinçli kaydırmalar seçimin sıhhatine gölge düşürür. Bunlar İstanbul gibi bir yerde seçim sonuçlarını ciddi biçimde etkileyebilir.”

 

YSK’nın 13 Nisan’da son kararı açıklamadan önce kendisine akseden müracaatları inceleyerek seçimin sıhhatine ciddi anlamda zarar verdiğini düşündüğü bir takım eylemler varsa buna göre yeni karar alabileceğini belirten gazeteci Kızıltaş, bu süreçte YSK ve seçim kurulları dışınd ayapılan açıklamaların geçerli sayılmadığını söyledi.

 

“YSK sonuçlardan yüzde yüz emin olmadan açıklama yapamaz” diyen Ekrem Kızıltaş, “Bundan sonra ne olur? Patron YSK’dır. Patron bir şekilde kararını açıklayacak, bi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.