1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kışla'da bir intihar(!) daha
Kışla'da bir intihar(!) daha

Kışla'da bir intihar(!) daha

G-3 piyade tüfeğiyle kendini vurarak intihar ettiği ileri sürülen Er Muharrem Ali Al\'ın ölümünü CHP\'li Mustafa Moroğlu Meclis\'e taşıyacak.

A+A-

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Şırnak Uludere 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı 4'üncü Hudut Taburu 2'nci Hudut Bölük Komutanlığı'nda askerlik yaparken Ramazan Bayramı'nın ikinci günü G-3 piyade tüfeğiyle kendini vurarak intihar ettiği ileri sürülen Er Muharrem Ali Al, için TBMM'ye araştırma önergesi verecek. 

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu,askerlik yaptığı Şırnak'ta geçen 9 Ağustos'ta Ramazan Bayramının ikinci günü G-3 piyade tüfeğiyle intihar ettiği öne sürülen Er Muharrem Ali Al'ın (21) annesi Ejder Al (44), babası İsmet Al (49) ve akrabalarının katılımıyla CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. 

Moroğlu, 21 yaşındaki Er Muharrem Ali Al'ın 9 Ağustos 2013 Cuma günü saat 10.18'de G-3 piyade tüfeğiyle göğsünden vurulmuş olarak bulunduğunu, olay sırasında yanında kimse bulunmadığını ve Al'ın intihar ettiğinin iddia edildiğini anlattı. Moroğlu, düşüncelerinin Ali Al'ın intihar etmediği, bir şekilde öldürüldüğü veya çatışmada şehit düştüğü yönünde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bizim düşüncemiz intihar etmediği, bir şekilde öldürüldüğü ya çatışmada kaybedildiği ya da Türk Silahlı Kuvvetleri içinde var olan baskıcı bazı askerlerin baskıları neticesinde kaybedildiği yönündedir." 

Moroğlu, bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde birçok askerimizi şehit edilerek kaybettiğimiz gibi birçok askerimizi de intihar etti denilerek kaybettiğimizi belirterek şunları söyledi: "Ya da bazıları gerçek anlamda TSK içinde bulunduğu durumdan, üzerlerinde oynanan oyundan hayatını kaybetti. Bizim düşüncemiz intihar etmediği, bir şekilde öldürüldüğü ya çatışmada kaybedildiği ya da TSK içinde var olan baskıcı bazı askerlerin baskıları neticesinde kaybedildiği yönündedir. 9 gün önce oraya teslim olan, Narlıdere'de yaşayan bir ailemizin gencecik bir çocuğuydu. Ben de kendisini tanırım. Evlenmeye hazırlanan gencin intihar etmesi mümkün değil. Bir gün önce annesi ile görüştürülüyor. Yaralı iken görüştürülüyor büyük ihtimal, sabah 10.18'de intihar ettiği düşüncesiyle komutanlığın morguna getirilip inceleme yapılıyor. 

Tutanakta görüldüğü gibi Şırnak Cumhuriyet Savcısı ve tabur doktorunun verdiği rapor atışın hangi mesafeden yapıldığı anlaşılmadığı yönünde. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderiliyor. Cumhuriyet Savcılığı'na 'intihar etti' diyen kim? Komutan mı, bölük komutanı mı? Hemen yargıya varılmış ama sonra görülüyor ki ilgilenildiği zaman üstü örtülemeyecek bir olay haline geldiğinde, askeri tören yapılıyor, herkes bilir intihar edenlere askeri tören yapılmaz. Komutan 'çocuğunuzun katilleri bulunacak' diyor. Kim bu katiller kazayla mı yaptı? "

Moroğlu, ayrıca Diyarbakır Barosu, çağdaş hukukçularla birlikte bu olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını, TBMM'de araştırma önergesi vereceklerini anlattı. 

"Ben çocuğumun kıyafetleriyle yatıyorum"

Toplantıda oğlunun 
askerlik fotoğrafını bir an olsun elinden düşürmeyen ve gözyaşlarına hakim olamayan Er Muharrem Ali Al'ın annesi Ejder Al da şunları söyledi: "Oğlumla telefonda konuştuğumda sesi kısıktı, 'yaralı mısın' dedim. 'Ben seni ararım çok iyiyim' dedi. İki dakika sonra 'bana bir şey olursa bu telefondan başçavuşumu ara' dedi. Ben de sürekli aradım ama ulaşamadım. Sonra eve polisler gelip sordu, araştırma yaptı. Saat altıya kadar kimse bize bilgi vermedi. Daha sonra 'oğlunuz kendini vurdu' dediler. Ben oğlumu askere eli kınalı gönderdim. Onlar yağlı kurşunla geri gönderdi. Kanı yerde kalmasın oğlumun, kim yaptıysa ortaya çıksın, benim çocuğuma kesin bir şey yaptılar, hiçbir annenin ağlamasını istemiyorum. Ne istediler benim çocuğumdan. Ben çocuğumun kıyafetleriyle yatıyorum." 

Baba İsmet Al da komutanların oğlunu 25 dakika içinde hastaneye götürüp ameliyat ettirdiğini öne sürerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar kısa zamanda bu iş nasıl yapılır? Komutanlara soruyorum, 'Bize konuş derlerse konuşuruz' diyorlar. Demek ki bu işin içinde bir şey var. Çelişkili ifadeler veriyorlar."

cnnturk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.