1. YAZARLAR

  2. Ergun BABAHAN

  3. Kin ve kan siyaseti!
Ergun BABAHAN

Ergun BABAHAN

Ergun BABAHAN
Yazarın Tüm Yazıları >

Kin ve kan siyaseti!

A+A-

Sonunda baklayı ağızlarından çıkardılar. Ülkenin kaderini belirleyecek çözüm sürecinin devreden çıkma nedeni Selahattin Demirtaş’ın “Seni başkan yaptırmayacağız” sloganı ve sonuçta bunu gerçekleştirmesi imiş.
 
Yalçın Akdoğan’ın kendi çalıp kendi oynadığı açıklamalar, AKP’nin nasıl tek adam sistemine bağlı olduğunu ve tek adamın mutluluğu için koca ülkeyi yakmaya hazır olduğunu açıkça ortaya koydu.

Dolmabahçe mutabakatı konusundaki açıklamaları ilkokul düzeyindeki çocukları ikna edecek nitelikte. Ortak açıklama değilmiş de, herkes kendi metnini okumuş da… Bütün havuz medyası da bunu yanlış anlamış ve tarihi barış manşetleri atmış.
 
PİŞKİNLİK ÖRNEKLERİ ORTADA...
 
Havuz Medyası’nın son aylarda attığı manşetlerin Saray menşeili olduğunu sokaktaki çocuklar bile biliyor. Bu manşetlerin arka arkaya sıralı okunması, AKP’nin tutarsız politikalarının özeti aslında. Barış sürecine sahip çıkmaktan, Erdoğan’ın başkanlık hayallerinin suya düşmesinin ardından PYD’nin IŞİD’den tehlikeli ilan edilmesine, sonra da IŞİD’in yeniden tehlike görülmesine varan pişkinlik örnekleri var orada.
 
Havuz Medyası’ndaki Küçük Enver Paşaları hızlarını alamamış vaziyette ve Suriye’deki Kürtlere saldırı çığırtkanlığı yapmakta. Türkiye’nin cumhuriyet olarak varlığını tehlikeye sokacak bir saldırganlığı teşvik ediyorlar kendi çaplarında.
 
Akdoğan’a dönersek… Bir partinin siyaseten başarılı olup Meclis’e 80 milletvekili sokmayı başardığı için suçlandığı tek ülke Türkiye’dir herhalde. Kendi özgül ağırlıkları olmadığı için siyaset arenasında var olmalarını sağlayan adama biat etmeyi tek kültür edinmiş adamlar, şimdi kalkıp siyasi etik dersi vermeye kalkıyorlar.
 
HDP’yi silerlerse amaçlarına ulaşacaklarını sanıyorlar. Göremedikleri şu, HDP’nin oy tabanı Kürtler ve Erdoğan’ı başkan yaptırmamaya kararlı kentli seçmenler. On kere de seçim yapsanız oylarını etkileyemezsiniz.
 
SİYASİ ŞOVDA ISRAR ETMEK...
 
80 milletvekili almış bir partinin genel başkanını Meclis’ten atmaya kalkarak da sorunu çözemezsiniz. Amacınıza ulaşmak için ona oy vermiş kesimleri de tehcir veya tasfiye etmeniz gerekir.
 
Siyasi hırsınız, iktidarla elde ettiğiniz zenginlik gözünüzü kör etmiş, kazanamayacağınızı bildiğiniz bir savaşa balıklama atlıyorsunuz. Kandil’i yüz yıl bombalasanız sonuç alamayacağınızı bildiğiniz halde, siyasi şov yapmakra ısrar ediyorsunuz.
 
Bölge halkının PKK’nın kanlı eylemlerine karşı koyduğu tepki, vurulan askerlere yardım etmek için seferber olması, barış aşısının Kürtler arasında tuttuğunun somut göstergesi. Bu halk çıkarınız için kanlı bir savaşı başlatmanıza asla izin vermeyecektir.
 
Bu ülke Tansu Çiller’leri, “Şak emredince, tak diye yapan” genelkurmay başkanlarını da gördü. 12 Eylül’ün eli kanlı darbecilerini de.
 
Şiddetin sadece şiddet doğuracağının ve sonuçta hiç bir işe yaramayacağının en açık göstergesi bu deneyimlerdir. Size bu ülkeyi heba ettirmezler, çabanız beyhude.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.