Abdurrahman DİLİPAK

Abdurrahman DİLİPAK

Akit Gazetesi
Yazarın Tüm Yazıları >

Kim kimdir (2)

A+A-

 

Sahi, kim kimdir!

Mesela, hani şu FETÖ’den içeride yatan, 

Nevzat Tandoğan’ın hem amcasının oğlu hem de bacanağı olan Esad Durusoy’un kızı Şirin Edin’in kayınbabası Halil Rıfat Edin, Esad Durusoy’un damadı Selman Yönder’in kız kardeşi de Rumman Birbil’dir. Rumman Birbil’in kızı Ümran Keskingil, Meliha Keskingil’in oğlu Haluk Keskingil’in eşidir. Prof. Dr. İzzet Birand’ın da kayınvalidesi olan Meliha Keskingil’in torunu Ahmet Birand’ın eşi Şeyma Birand’ın dayısı, Baykurt Atamer’dir. Meliha Keskingil, kayınbiraderinin oğlu ve görümcesinin damadı olan Veteriner Dr. Rıfkı Göktan ve kendisi gibi Veteriner olan kardeşi Dr. Abdülkadir Göktan’ın yengesidir. Dr. Abdülkadir Göktan ise Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer’in kayınbabasıdır.

Yani Abdülkadir Göktan, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tunç Soyer’in dedesidir. Göktan’ın kızı Güneş hanım, Tunç Soyer’in annesi, Nurettin Soyer’in eşidir. Tunç Soyer’in bir diğer akrabası, Ebru Cündübeyoğlu’dur. Tunç Soyer’in dedesi Abdülkadir Göktan’ın kız kardeşi Fahrünnisa Cündübeyoğlu’nun eşi Mustafa Cündübeyoğlu’nun yeğeni Belkıs Demircan, Kemal Cündübeyoğlu’nun kızıdır. Belkıs Demircan’ın eşi ise Arkun Demircan’dır. Osman Fikret Arkun’un torunları Arkun Demircan ve Tahire Demircan’dır. Tahire Demircan, aynı zamanda Rahmi Koç’un sevgiliyi aratacak cinsten çok yakın arkadaşıdır. Kemal Cündübeyoğlu’nun yeğeni Ertuğrul Cündübeyoğlu, Ebru Cündübeyoğlu’nun babasıdır. Tunç Soyer ve akrabası Nevzat Tandoğan, aynı zamanda Berkand ve Erhat ailesiyle de akrabadır. Berkand ailesi Sabatayların Yakubi, Erhat ailesinden Ezra Erhat ise Kapancı kolundandır. Araştırmacı-yazar olan Ezra Erhat, Bülbülderesi Mezarlığına defnedilmiştir. 

Emre Erciş soruyor: “Tunç Soyer neden İzmir için aday yapıldı?” Sorusunun cevabı, Soyer’in Bülbülderesi Mezarlığı’na çıkan akrabalarında saklı. İzmir, Sabataylar için kutsal bir kenttir ve o kutsal kenti sıradan bir kan yönetemez! İzmir›i yönetecek olan kan, mutlaka ve mutlaka Bülbülderesi’nden akmalı. Bu daha ne ki. Bu 3 aile, Türk milletini 100 yıldır esir almış ve koca bir millet bu 3 aileye köle edilmiştir. Bunlar bu milleti 100 yıldır kafese koymuş sömürmektedir.

Ben bu konularda daha çok Mahmut Çetin’in “Boğazdaki Aşiret” kitabındaki bilgileri referans alırım. Yoksa Soner Yalçın da yazıyor bu konularda Yalçın Küçük de! Şevket Eygi de Sabataylar ve Pakradunlar hakkında birçok şey yazdı.

Yakın tarihe ilişkin bize anlatılan birçok hikaye uydurma. Hâlâ yaşadığımız zamana dair de maalesef durum pek farklı değil. Kozmik oda konusu aydınlandı mı? Muhsin Yazıcıoğlu’nu da yazın bir kenara. Eşref Bitlis, Cem Ersever.. Mustafa Kemal nasıl öldü?. Mustafa Kemal’in Malatyalı akrabaları ve İş Bankası hikayesi. İsmet Paşanın ailesi. Apo dediğiniz kişi kimdir?!

Bana sorarsanız, cevabını arayan o kadar çok soru var ki!

Alın size Osman Kavala! Tutuklu işadamı. Babası Mehmet Kavala Lombargini’nin Türkiye bayisi idi. Gümüş Motor konusunda yıkıcı bir rekabete girişmişti Gümüş Motor’a karşı. Dışarıdan gelip, içeridekini boğmuştu.

Kavala’nın Meral Akşener’le akraba olduğu söylentisi çıkmıştı bir ara, oysa farklı taraflardan ikisinin de damatları kuzendi. Robert Kolej mezunu Kavala, bir süre önce cezaevinden kaçarak yurtdışına çıkan Sevan Nişanyan’ın da yakın arkadaşı. Birgün gazetesinin arkasındaki isimlerden biri. Yok canım Kavala aynı zamanda TSK’ya silah satışında aracılık eden bir isim aynı zamanda.

“Gerçek Hayat”daki bir röportajda onun hakkında şöyle deniyordu: “Macar asıllı ABD’li spekülatör ve liberal girişimci George Soros’un başkanı ve destekçisi olduğu Açık Toplum Enstitüleri’nin Türkiye şubesi olarak kurulan vakfın kurucuları arasında da Osman Kavala ismine rastlıyoruz. Vakfın kurucusu ve ilk başkanı Can Paker’in ardından, mevcut başkan İshak Alaton ile birlikte vakfın en güçlü isimlerinden biri haline geliyor Kavala.” “Kavala, Muhammet Dahlan, Mısır, Birleşik Arap Emirleri ve Suudi Arabistan denkleminde de kilit rol üstlendi. Kavala ve Dahlan’ın PKK’ya yardımlarında eski Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmet Carba köprü görevi görüyor. Dahlan ve Kavala 15 Temmuz sürecinde iki kez görüştü. Dubai’deki görüşmelerden birine FETÖ’den isimler de katıldı. Dahlan’ın biri kadın iki Filistinli elemanı mültecilere dair bilgileri Kavala ile paylaştı.”

Reha Oğuz Türkkan kimdir?. Osman Kavala’nın eşi de aynı aileden geliyor.. Ne ilginç tesadüfler değil mi? Burası Anadolu.. Liberal Osman Kavala Medine Müdafasının kahramanının ahfadından bir hanımla evli, Fahreddin Paşa ailesi, Reha Oğuz Türkkan ile ilişkili. Bu aile Amerika’ya yakın bir milliyetçi geleneğin mirasçısı.. Kavala, yazar Tarık Buğra’nın kızı Ayşe Buğra ile evli.

Murat Belge’ye göre, Bulgaristan Rusçuk doğumlu Fahreddin Paşa.. Osman Kavala Fahreddin Paşanın ahfadından.

Bu ilişkilerin derinliğini, ilişkinin şekli ve boyutunu bilmiyorum.

Kabail 7 göbek ötesi ile ilgilidir. Anadolu’da, ötesine giden, neyle karşılaşacağını bilemez. Sonunda hepimiz Adem’in çocuklarıyız ve O da topraktandı. 

Torunum bana göre 3. nesil babamın babasının dedesi, 7. nesil oraya kadar. Sonrası. Daha sonrasının kaydını da bulamazsınız bugün. Oğlunuz kızınız evlenirken soy kütüğü mü isteyeceksiniz bundan sonrası için. Ahlakına bakın, aklına bakın, alışkanlıklarına bakın, dürüst mü, cesur mu ona bakın. Çocuğunuzu evlendirirken, karşı tarafın örfüne bakın, akrabalık kuracağınız kişiler kimler. Bir geniş aile olacak mısınız. Torunlarınız birbirine amca, dayı, hala, teyze diyecekler. Ayrı dünyalarda yaşıyorlarsa saflar ayrılacak o zaman. Bunu hesaba katmak gerek.

Kimse sadece soyuna sopuna güvenip de aile kurmaya kalkmasın. Peygamber evinde sapkınlar, firavunun sarayında Asiyeler, Haacerler olabilir.

Kut’dan, Fahreddin Paşa’ya Kavala’ya bir şeyler yazdım. Sözü dinleyelim, işe bakalım doğrusunu kabul edelim, yanlışına karşı çıkalım. İşi ehline verelim, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olalım. En doğrusu bu. Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.