1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu'ndan hükümete 7 maddelik çağrı
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete 7 maddelik çağrı

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete 7 maddelik çağrı

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki bütçe konuşması sonrası sağlık çalışanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi.

Sağlık çalışanlarıyla ilgili 7 talep paylaşıp hükümete çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu talepleri hemen çözün, varsın sağlıkçıların oyları sizin olsun" ifadesini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe konuşmasının ardından sosyal medya hesabından sağlıkçılarla görüşmeye gideceğini duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu mesajında "Bütçe konuşmamdan sonra sağlıkçılarımızla son gelişmeleri konuşmaya gidiyorum. Sağlıkçılarımızın başımın üstünde yeri var. Müsterih olsunlar, çözülecek her şey ve ülkemizde kalacaklar. Ülkemizin onlara ihtiyacı var" ifadelerini kullanmıştı.

Mesajında "#40BinAtamayiYapKilicdaroglu" etiketine de yer veren Kılıçdaroğlu, sağlık personelleriyle yaptığı görüşmenin ardından hükümete seslenerek sağlık çalışanlarıyla ilgili 7 talep paylaştı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sağlıkçılarımızla konuştum. Mücadelesini vereceğim talepleri aşağıda paylaşıyorum. İktidara da buradan sesleniyorum: Bu talepleri hemen çözün, varsın sağlıkçıların oyları sizin olsun. Sağlıkçılarımız müsterih olsun, yapmazlarsa, iktidara geldiğimizde sorunları biz çözeceğiz!" ifadelerini kullandı.

7 maddelik talep listesi

Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı 7 maddelik talep listesinde şunlar yer aldı:

Söz verdiğiniz gibi sağlık personeli atamalarını yapın. Atama kılavuzunu hemen yayınlayın.

Ücretleri hemen düzeltin.

Adaletsiz performans kesintilerini durdurun. Kriterleri hakkaniyetli hale getirin, sağlıkçılarla kriterler konusunda el sıkışın.

Ödeme planlarını şeffaflaştırın.

Çalışma saatlerini insancıl hale getirin. Çalışma saatleri hukuken bu ülkede nettir. Kanunlara uyun.

Sağlıkçılar arasında ayrım yapmayın. Ek ödeme, risk tazminatı ve benzeri düzenlemelerden tüm sağlıkçıları faydalandırın. Tazminatları ödeyin, haklarını verin.

Yükselme kriterlerini şeffaflaştırın.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.