1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş açıklaması
Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş açıklaması

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerekirken, “siyasal iktidarın talebi üzerine tekrar tutuklanmasının bir hukuk faciası olduğunu” söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’e gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Selahattin Demirtaş hakkında verilen yeniden tutuklama kararına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığının dışarıdan gelen eleştirileri yumuşatmak için bu çalışmayı yapıyor olabileceğini dile getirerek, sözlerine şunları ekledi:

“Çünkü Türkiye’de adaletin olmadığını, siyasal baskıların yargıçlar üzerinde de sürdürüldüğünü herkes biliyor. Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerekirken siyasal iktidarın talebi üzerine tekrar tutuklanması aslında bir hukuk faciasıdır.”

Yargı paketindeki af düzenlemesi tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

“Adalet Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı bir metin önümüzdeki süreçte parlamentoya gelir. Gelince ancak o zaman düşüncelerimizi söyleyebiliriz. Haksız yere içeride olan çok kişi var. Eren Erdem’den tutun Osman Kavala’ya kadar... Sivil toplum örgütlerinden, askeri öğrencilere ve yazar, çizerlere kadar gereksiz yere yatan birçok insan var. Bunlar haksız yere yatıyorlar. Dünyanın gözü de bu çerçevede Türkiye’ye dönmüş durumda. Adaletin olmadığı bir ülke olarak tanımlanıyor Türkiye. Bir dikta yönetimi var.”

AK Parti’de yaşanan FETÖ borsası tartışmalarına yönelik ise Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“FETÖ borsasının iki ayağı var. Birinci ayağı FETÖ’yle ilişkili pek çok işadamının, sermaye grubunun mallarına el konulmasıyla ilgili. Mallarına el konulanların bir kısmı yurtdışına kaçtı, bir kısmı tutuklandı ve hapise atıldı. Bazı FETÖ’cülere ise dokunulmadı. Bu süreçte el konulan malların bir kısmı da pazarlandı. TMSF aracılığıyla satış yapılırken, mal varlıklarının listesini eline alıp iş dünyasını gezen bir sürü aracı insan vardı. “Bana şu kadar para verirseniz, bu malları size şu fiyattan satarım” diyenler vardı. Bunların içinden o mal varlıklarını alanlar da oldu, “Hayır, biz almıyoruz” diyenler de oldu. Çok uygun koşullar olmasına rağmen “İleride başımız belaya girer” deyip almayanlar da oldu. Bu malların, bazı isimler aracılığıyla pazarlanması, pazarlanmasına göz yumulması FETÖ borsasının bir ayağı.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.