1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu ve Akşener’den erken seçim çağrısı
Kılıçdaroğlu ve Akşener’den erken seçim çağrısı

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den erken seçim çağrısı

A+A-

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’le düzenlediği ortak basın toplantısında, "Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı küçük ortağı tarafından esir alınmış" dedi. Akşener de muhalefetin bir bütünen erken seçim istediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

Alaaddin Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Akşener, “Ben Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinin birbirlerine laf çarptırmasına dikkat çekmiştim. Sayın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Adalet reformundan bahsetmişti. Sayın Erdoğan, bu reform sözüne ekonomiyi de katarak destek vermişti. Sonra ana muhalefetin sayın lideri Kılıçdaroğlu tehdit edildi. Bu tehdit, milli iradeye yapılmış bir tehditti. Hepimiz kınadık, doğrusu da bu” diye konuştu.

Akşener, “Ekonomide, adalette reform yapılacağı, iddia edildi. Sonrasında sayın Kılıçdaorğlu hapisten yeni çıkmış biri tarafından tehdit edildi. bu tehdidin sahibi Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı tarafından sahiplenildi” ifadelerini kullandı.

“İlk defa bir siyasetçi tehdidin sahibine sahip çıktı” diyen Akşener, “O zaman şunu söylemiştim: Evet, tehdit sayın Kılıçdaroğlu'na. En şiddetli bir şekilde kınadığımız bir saldırı, bir davranış” şeklinde konuştu.

Bülent Arınç’ın istifası

Meral Akşener, YİK üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç’e ilişkin, “Ben de dedim ki evet tehdit sayın Kılıçdaroğlu'na en şiddetli bir şekilde kınadığımız milli iradeye yapılmış bir saldırı. Ama buna yönelik AK Parti yöneticileri ne yapacak? Sayın Arınç bir konuşma yaptı, sayın Cemil Çiçek telefonla katıldı. Bir makas değişikliği gerekiyorsa sayın Bahçeli ve Sayın Perinçek ne yapacaklar. Bu konuşmadan sonra Sayın Arınç İstifa etmek zorunda kaldı” değerlendirmesinde bulundu.

Akşener’in ardından konuşan Kılıçdaroğlu da "Türkiye Cumhuriyeti devleti hiçbir emperyal gücün egemenliğini kabul etmez. Gölgesini dahi kabul etmez. Öğretmenlere gelince. Öğretmenler bize ahlakı öğretirler, saygıyı, konuşmayı öğretirler. Öğretmenler büyük bir camiadır. Hepsinin ortak talebi 3600 ek gösterge talebi var. 2018'de AK Parti 3600 ek göstergeyi seçim beyannamesine koydu. Erdoğan 24 Mayıs 2018'de 3600 ek göstergeyi getireceklerini söyledi. Ben çıkıp öğretmenler gününde neden sözünüzü tutmadınız diye soruyor muyum? Soruyorum. Bütün öğretmenlerin istediği 3600 ek göstergeyi ben istemiyorum gidip AK Partiye oy vereceğim diyorsa o öğretmen o camianın üyesi değildir. Ben sağlık görevlisinin, din görevlisinin, öğretmenin hakkını savunuyorum. Öğretmeni baştacı yapmayan hiçbir siyasal iktidarın başarılı olma şansı sıfırdır" dedi.

Anayasa görüşmeleri iddiası

Kılıçdaroğlu, Anayasa taslağı iddiasına ilişkin şunları kaydetti:

"Böyle bir çalışma yapılmadı ki. Nereden çıkarıyorsunuz arkadaşlar. Evet dört parti bir araya geldik. Millet İttifakı olarak bir araya zaman zaman geliyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem demişiz, nasıl olacak bu, Anayasa değişikliğiyle olacak. Biz de çalışıyoruz, diğer partiler de çalışıyor. Bu ülkede bir anayasa çalışması olacaksa meclisteki bütün partiler bir araya gelir.  Her siyasi partinin parlamentoda temsilcisi var. HDP'nin başkanvekili var mı, var. Meclis'i yönetiyor mu yönetiyor. AK Partili elini kaldırıp ondan izin istiyor mu, istiyor. Niye bunu eleştirmiyorsunuz o zaman! Kısır tartışmaların dışına çıkmak zorundayız. Bu ülkeye demokrasiyi getirmek, insan haklarını konuşmak zorundayız. "

Akşener ise söz konusu konu hakkında şu ifadeleri kaydetti:

"Sayın Ömer Çelik'in yalanlaması alındı baş üstüne kondu doğrudur dendi. Sonra Saadet Parti Genel Başkanı bir açıklama yaptı. Böyle bir şey zinhar yoktur diye. O bir soru işareti olarak kaldı. Enteresan. Ben ne CHP, ne HDP, ne AKP ile, ne Saadet Partisi, ne bir kurumla herhangi bir gizli saklı anayasa çalışması yapmadık dedim. Bu da bir koca soru işareti oldu. Enteresan. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması da soru işaretiyle karşılandı. Bütün bu insanların içinde Ömer Çelik beyefendinin dediği kabul ediyor, diğerleri kabul edilmiyor. Böyle bir şey olur mu! Bu kadar insan yalan konuşacak sadece Ömer Çelik beyin yalanlaması kabul edilecek! Böyle bir şey olmaz. "

Akşener devamında, "Bir daha bu yönde sorulan hiçbir soruya cevap vermeyeceğiz. Bunları tartışmak çöpten yemek toplayan, çocuğu için tablet isteyen fakir gurabaya haksızlıktır" dedi.

Erken seçim talebi

Meral Akşener, erken seçime ilişkin, “Biz seçim istiyoruz. Türkiye bu halde gidemez. Liyakat, şeffaflık yok. Kodamanlara aktarılan paralar, fakirin ölüme terk edildiği bir Türkiye. Hak, hukuk, demokrasi, adalet yok. Bizim Meclis'teki sayımız bunu getirmeye yetmiyor. Sayın Bahçeli seçim isterse yandı gülüm keten helva diye görüyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ise, “Geçen her gün toplumun üzerindeki maliyet artıyor. Türkiye'nin hem kendi içinde hem uluslararası alanda ciddi bir zafiyet yaşadığı gerçektir. Türkiye'nin buradan kurtulması lazım. Türkiye'nin demokratikleşmesi, adaletin olması lazım. Bunun yolu bellidir. 'Türkiye'yi yönetemiyoruz' diyecekler halkın hakemliğine başvurmak lazım. Halktan korkmamak lazım. Vatandaş perişan. Memnunsa zaten sizi tekrar getirir. Bütün sorunların çözümünde halk temel adrestir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.