1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu: PKK`ye siyaset yolu açılmalı
Kılıçdaroğlu: PKK`ye siyaset yolu açılmalı

Kılıçdaroğlu: PKK`ye siyaset yolu açılmalı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, PKK`nın dağdan inerek siyasete girmesi için gerekli olan yolların açılması gerektiğini söyledi.

A+A-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`ndan PKK`ya siyaset çağrısı geldi. Birgün gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, yüzde 10`luk seçim barajını eleştirdi, "dağdaki adam gelip siyaset yapacaksa onun yolunu açacaksın" dedi.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, çözüm sürecini değerlendirdiği konuşmasında "öteden beri bu sorunun toplumsal destekle çözülebileceği tezimizi kuvvetlendirdik ve 17 maddelik özgürlük ve demokrasi manifestosu açıkladık. Çözülecekse böyle çözülür dedik. Yüzde 10 seçim barajı mesela. Dağdaki adam gelip siyaset yapacaksa onun yolunu açacaksın. Refah Partisi, İşçi Partisi, ÖDP`yi bu baraj marjinal parti haline dönüştürdü. Bu partilerin taraftarları, kitleleri var; siyasete girmeleri gerek." dedi.
 
Kılıçdaroğlu, "süreç ilk başladığında hem BDP, hem AKP ortak biçimde CHP`yi suçladı. "biz barışacağız, CHP engel oluyor" dediler. Biz de "neyinize engel oluyoruz?" dedik. Gidip sınırda durarak "hiçbir PKK`lı çıkmasın" mı dedik. Barış olmasın mı dedik? tam tersi, ben o dönem "buyrun çözün, size kredi açıyoruz" dedim" şeklinde konuştu.
 
"Gelinen nokta bizi haklı çıkardı" diyen Kılıçdaroğlu, dağdaki adam gelip siyaset yapacaksa, onun yolunun açılması gerektiğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.