1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu: Kurultay çağrısı yapmayacağım, ne gerek var
Kılıçdaroğlu: Kurultay çağrısı yapmayacağım, ne gerek var

Kılıçdaroğlu: Kurultay çağrısı yapmayacağım, ne gerek var

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin kendisine teklif ettiği 'kurultay çağrısı'nı yapmayacağını söylerken "Çünkü buna gerek yok" dedi.

A+A-

 

CHP lideri, 24 Haziran'a giden süreçte 3 önemli hamle yapıldığını ifade ederken "Buralarda bir hata varsa elbette kurultay toplanmalı. Buralarda bir hata yoksa o zaman biz kurultayı niye topluyoruz?" diye sordu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'daki çifte seçimde partisinden yüzde 8 oranında fazla oy alan Muharrem İnce'nin kurultay teklifine olumlu yanıt vermedi. CHP lideri, kurultay gündeminin 'CHP'nin bir şekilde sürekli tartışılması, AK Parti'nin oy kaybının konuşulmaması için özel bir çaba olduğunu' savundu.

 

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçim sonrası ilk değerlendirmeyi İnce'ye bırakmasının 'siyasi bir nezaket' olduğunu söyledi. 

'İNCE'NİN DAVRANIŞINI DOĞRU BULMADIM'

"İnce’nin bir siyasi nezaketsizliğini görüyor musunuz?" sorusuna CHP liderinin yanıtı şöyle oldu:

"Seçim sürecinde Muharrem Bey çalıştı, eşi de refakat etti, 100’ün üstünde miting düzenlendi doğru. Seçimlerden sonra pek çok şeyler yazıldı çizildi, onları da hepimiz okuduk zaten. Sonra ortalık biraz duruldu ve ben ‘Muharrem Bey ve eşini yemeğe alayım’ dedim. Medyadan uzak bir yemek yiyelim, oturup konuşalım, sohbet edelim, o gözlemlerini anlatsın, ben gözlemlerimi anlatayım. İşte bir aile yemeği idi bu. O seçim süresince karşılaştığı olayları anlattı, ben karşılaştığım olayları anlattım. O bürokratik anılardan söz etti, ben bürokratik anılarımızdan söz ettim. Karşılıklı fıkralar anlattık. Gayet güzel keyifli bir akşam aslında. Görüşlerini, düşüncelerini aktardı. Ben de kendi görüşlerimi ve düşüncelerimi aktardım. Fakat sabahleyin bir aile yemeğinde yapılan konuşmaların bağlamından koparılarak, medyaya bir söylem olarak ifade edilmesi doğru bulmadığım bir davranış. 

Oradaki konuşmaların içeriğini söylemek istemiyorum. Çünkü bir aile toplantısı bu. Konuşmanın ana bağlamından koparılarak böyle, özellikle medyaya taşınmasını doğru bulmadım. İşin özeti bu. Orada şu konuşuldu veya bu konuşuldu diye bir hani bir aile yemeğinin bir şekli ile dillendirilmesini doğru bulmuyorum."

 

'NİYE KURULTAY TOPLUYORUZ?'

İnce'nin kendisine kurultay ve onursal başkanlık teklifini değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağım. Çünkü buna gerek yok. Bizim seçim süresince eğer bir eksiğimiz, bir aksaklığımız; izlediğimiz strateji ve politikalarda bir yanlışımız varsa; örneğin üç önemli hamle yapıldı, işte yeni partiye 15 milletvekilinin verilmesi, millet ittifakının kurulması, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi gibi üç önemli ve büyük hamle yapıldı. Buralarda bir hata varsa elbette kurultay toplanmalı ve bu hatanın gereği yapılmalı. Hiçbir tereddütüm yok orada. Buralarda bir hata yoksa o zaman biz kurultayı niye topluyoruz? "

'ANALİZ YAPTIRIYORUZ 'HATAMIZ NEDİR?' DİYE'

 

"Yani önümüzdeki süreçte yerel seçimler var. Bizim dışımızdaki bir bilim yuvasına daha doğrusu ODTÜ’den bir grup akademisyene seçim analizi yaptırıyoruz; hatamız, eksiğimiz nedir diye. Ayrıca bir siyasi analize de ihtiyacımız var onu da yine partinin dışında bağımsız bir kuruma bir siyasi analiz o da Parti Meclisi’ndeki bazı arkadaşlardan öneri geldi. Onu da getiriyoruz. Önümüzdeki günlerde PM ve MYK’da görüşeceğiz ve belirleyeceğimiz bir strateji ile tekrar yolumuza devam edeceğiz. Bütün bu çabaların altında yatanın da CHP bir şekli ile sürekli tartışılsın, AK Parti’nin işte oy kaybı bir şekilde görülmesin, gözden uzak tutulsun gibi özel bir çaba olduğunu düşünüyorum."

'CHP ÖRGÜTÜ, BİR KİŞİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR'

İnce'nin "Örgüt gerekli kararı verir" sözlerini değerlendiren CHP lideri, şunları söyledi:

"Herkes Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday olabilir; genel başkan adayı olmak için bir yerden icazet almaya gerek yok. Herkes aday olabilir. Ama şu gerçeği de hiç kimse unutmasın; örgüt, bir kişinin arka bahçesi değildir. Örgüt bağımsızdır, iradesini ortaya koyar, genel başkanı da yardımcılarını da sorgular. CHP’nin örgütü diğer partilerin örgütüne benzemez. Daha bilinçlidir, daha belli konularda karar alırken daha dikkatli oturur kararını alır."

 

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

(Hodri meydan der misiniz?) Örgüt ister mi istemez mi onu bilmiyorum. Genel başkan olarak herhangi bir örgüt üyesine telefon açıp da ‘şöyle yap’ demem, zaten bunu asla doğru bulmam. Örgütler ile ilgili bir şey söyleyeceksem zaten düzenli olarak il başkanlarıyla toplantı yapıyoruz. Medyaya açık bölümü, medyaya kapalı bölümü var. Ben düşüncelerimi örgütle orada paylaşıyorum. Düşüncelerimi gayet rahat, açık, gayet net ifade ediyorum zaten.

(İnce’ye kırgın mısınız?) Davranışı doğru bulmadığımı ifade ettim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.