1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu demokrasi ve özgürlükle biz çözeriz
Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu demokrasi ve özgürlükle biz çözeriz

Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu demokrasi ve özgürlükle biz çözeriz

A+A-

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununu kendilerinin çözeceğini belirterek, “CHP, demokrasi ve özgürlük bağlamında bu sorunu çözecek” dedi.

 

 

Partisinin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Kürt sorununu çözecek olan parti, CHP'dir. CHP dışında hiç kimse bu sorunu çözemez. CHP, demokrasi ve özgürlük bağlamında bu sorunu çözecek. 15 yıldır çözemediler, şehitler üzerinden siyaset yapıyorlar. Kendi çocuklarını askere göndermemek için her türlü dümeni çevir. Bu oyunu da Türkiye'nin görmesi lazım” diye konuştu.

Partisi içindeki tartışmalara sert çıkan Kılıçdaroğlu, bu konuda da şunları söyledi: “Davaya inanan insanların özelliği ben yarın ne olacağım kaygısı taşımayanlardır. Milletvekilliği garanti mi diye söyleyenlerin dava insanı olmaya hakları da hukukları da yoktur. Dava insanı olanların mevkisi yoktur, makamı yoktur, yeri yoktur. Sen hiçbir şey olamazsın, senin bu partide yerin de yoktur kardeşim. Bireysel çıkar peşinde koşanların bu partide yeri yoktur.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Ben milletvekili seçildim, istediğim kanala çıkarım, istediğim gibi konuşurum diyenler, izin almadan çıkıyorsa, bu partide yeri yoktur. Eski hastalıkları hala bir şekilde gündeme getirenleri de uzaklaştıracağım. Söylediği sözün ne anlama geldiğini bilen örgüt ve parti militanı üyeler istiyorum” diyerek, partiden izinsiz televizyon ekranına çıkan milletvekillerine gözdağı da verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.