1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu, Hz. Peygamberi filozof yaptı
Kılıçdaroğlu, Hz. Peygamberi filozof yaptı

Kılıçdaroğlu, Hz. Peygamberi filozof yaptı

CHP LİDERİ, grup toplantısında Hüseyin, dedesi Hz Muhammed'in derin felsefesinden görüşünden etkilenmiştir" iddiasında bulundu

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında bir kez daha "gaf" yaptı. Daha önce Hz. Ali için "düşünür" diyen Kılıçdaroğlu, bugün de Hz. Muhammed için "düşünür-filozof" tanımlaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında "Hz. Hüseyin dedesi Hz. Muhammed'in derin felsefesinden görüşünden etkilenmiştir" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri:

"Hazreti Hüseyin'in Kerbela çöllerinde şehit edilmesi İslam tarihinin unutmadığı acılardan bir tanesidir. Hazreti Hüseyin'den söz edenlerin içlerindeki Yezid'i çıkarmaları gerekmektedir, olay budur. Katliamdan kurtulan Hazreti Zeynep Yezid'in sarayına götürülene kadar hep bu katliamı anlattı. Onun diliyle tarih Kerbela'yı öğrendi. Onun gözyaşlarıyla biz öğrendik. Bu çok derin bir acıdır. İslam dünyasının unutmadığı bir acıdır. Muharrem ayında insanlarımız bu acı etrafında kendi manevi dünyalarını zenginleştirirler. Kin duymadan, kötülük yapmadan, Muharrem ayında oruçlarını tutarlar. Bu dünyanın Müslüman dünyanın, Muharrem ayında barış içinde kavgasız, Müslüman kanı dökülmeden barış içinde yaşamasını dilemek bizim görevimizdir. Kerbela zalime karşı direnmektir. Asla ve asla iktidara biat etmedi, doğrudan ayrılmadı. Dedesi Hazreti Muhammed'in derin felsefesi ve görüşünden etkilendi. Onu katlettiler. Bu acı bizim gönlümüzdedir. Acıyı bal eyledik diye bir ozanımızın şiiri var. Acılarla karşılaşırsınız ama kine dönüştürmezsiniz. Çünkü insan çok değerli bir varlıktır. İnsana saygı duymak hepimizin temel görevidir."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.