1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu: ByLock'ta manipülasyon olabileceğini Başbakanlığa bildirmiştik
Kılıçdaroğlu: ByLock'ta manipülasyon olabileceğini Başbakanlığa bildirmiştik

Kılıçdaroğlu: ByLock'ta manipülasyon olabileceğini Başbakanlığa bildirmiştik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ekim 2016’da ByLock kullanımında manipülasyon olabileceğini Başbakanlığa bildirdik ama raporumuzu dikkate almadılar” dedi.

A+A-

 

 

Kılıçdaroğlu, ByLock kullandığı iddiasıyla binlerce kişi tutuklanırken, Ekim 2016'da partisinin yaptığı bir çalışmayla ByLock kullanımında manipülasyon olabileceğine dair bir raporu Başbakanlığa bildirdiklerini söyledi.

 

Partisinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen ‘Bilgi ve İletişim Teknolojileri Zirvesi’ne katılan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Teknolojiyi çok iyi kullanan CHP, manipülasyonlar yoluyla masum insanların da mahkum edilebileceğini saptadı ve sorumluluk gereği bunu Başbakanlığa bildirdi. Ama bizim raporu hiç dikkate almadılar. 2017'de geldiğimiz nokta, binlerce kişi boşu boşuna mahkum edildi ve hapse atıldı. Uyaran parti kim? CHP. Raporlayan parti kim? CHP. Başbakanlığa bildiren kim? CHP. Uyuyan kim? Başbakanlık. Masum insanları hapse atan kim? Mevcut hükümet ve yargı. Korkuya teslim olan yargı. Manipülasyon yapılabileceğini söyleyen hakimler sürüldü. Oysa biz, çok önceden bunu Başbakanlığa bildirdik."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.