1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Keşmir Açık Cezaevine Dönüştü!
Keşmir Açık Cezaevine Dönüştü!

Keşmir Açık Cezaevine Dönüştü!

A+A-

Hindu işgali altındaki Cammu Keşmir’e uluslararası kamuoyu ses çıkarmazken her gün yüzlerce kişi işkencelere ve açlığa tahakküm ediliyor. Sınırın karşı tarafında yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendiren Azad Keşmir Meclis Başkanı Shah Ghulam Kadir, Hindistan’ın 9 milyon nüfusu olan Cammu Keşmir’i açık bir cezaevine dönüştürdüğünün altını çizerek, “Hindistan bölgede katliamını artırmak istiyor. Şunu açıkça söylemeliyiz; Hindistan Başbakanı Modi, Güneydoğu Asya’nın yeni Hitler’i olarak ortaya çıktı. Bölgede savaş istiyor. Kanla beslenen bir kişi” dedi.

Hindistan’ın Cammu Keşmir’i işgal etmesinin ardından bölgede gerginlik her dakika tırmanıyor. Pakistan ve Hindistan hükümeti arasında diplomatik ilişkiler durdu.  Azad Keşmir’de gergin bir hava hâkim iken sınırın hemen karşı tarafında 9 milyon nüfusu olan Cammu Keşmir’de sokağa çıkma yasağı 49’uncu gününe ulaştı. Azad Keşmir Meclis Başkanı Shah Ghulam Kadir, yaşanan son gelişmeleri Milligazeteye değerlendirdi.

 

 ULUSLARARASI ANLAŞMALARA AYKIRI DAVRANIYOR

Hindistan’ın zorla bölgeye sahip olmak istediğini vurgulayan Ghulam Kadir, Hindu yöneticilerinin Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere hiçbir kuralı tanımadığına dikkat çekti. Cammu Keşmir’e 49 gündür hiç kimsenin giremediğini dile getiren Kadir, Hindistan askerlerinin bölgeyi 9 milyon kişilik açık bir cezaevine dönüştürdüğünü ve Keşmirlilere yönelik soykırımın uygulandığını söyledi. Ghulam Kadir, Hindistan’ın bölgenin demografik yapısını değiştirmek için bölgeye Hinduları getirdiğini ancak söz konusu durumun uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu belirtti.

 

GENÇLERİ TERÖRİZE ETMEK İSTİYOR

Ghulam Kadir, Hindistan’ın yıllardır Keşmirlilere zulüm uyguladığını belirterek, “Son dönemde bu zulmünü artırdı. Hindistan gençler üzerinden sistemli bir çalışma yürütüyor. Gençleri geceleyin ailelerinin yanından alarak, işkence edip yine aynı noktaya bırakıyor. Gençlerin sabrı üzerinde uğraşıyor. Hindistan Keşmirli genç nesilleri terörize etmek istiyor. Böylelikle bölgede katliamını artırmak istiyor. Şunu açıkça söylemeliyiz; Hindistan Başbakanı Modi, Güneydoğu Asya’nın yeni Hitler’i olarak ortaya çıktı. Bölgede savaş istiyor. Kanla beslenen bir kişi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.