1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kerkük'te Vali Kerîm’e karşı darbe girişimi
Kerkük'te Vali Kerîm’e karşı darbe girişimi

Kerkük'te Vali Kerîm’e karşı darbe girişimi

A+A-

 

 

YNK’nin içindeki bir grubun, Kerkük Valisi Necmeddîn Kerîm’e karşı darbe girişimi içinde oldukları öğrenildi.

 

Kerkük Valisi Necmeddîn Kerim Irak Parlamentosu’nun kararı ile görevden alınmasından sonra bazı YNK’li yöneticilerin yerine geçebilmek amacıyla Iraklı yetkililer ile işbirliği içinde oldukları öğrenildi.

BasNews'in edindidiği bilgilere göre YNK'li Rizgar  Elî, Xalîd Şiwanî, Rifet Ebdulla ve Ala Talabani, askeri güç kullanarak Kerkük Valisi Necmeddîn Kerîm'e karşı darbe girişimi içinde oldukları belirtildi.

Kerkük Vilayet Meclisi’nden bir kaynağın ajansımıza verdiği bilgilere göre Iraklı yetkililer ile işbirliğine giren YNK’li grubun güç kullanarak Nejmeddîn Kerîm’in yerine geçmeyi, böylelikle bağımsızlık referandumunu Kerkük’te yapmamayı amaçladıklarını belirtmişti.YNK’li grubun vatana ihanet girişimi içinde olduklarını da belirten kaynak, “Referandumu Kürdistani bölgelerde yapılmaması için ihanet girişimi içindeler” dedi.

Dün gece NTV'nin Dünyadan Haberler proogramına konuk olan Ala Talabani, Kerkük Valisi Necmeddîn Kerîm'in yerine geçmeye hazır olduğunu, Irak'ın kendisini Necmeddîn Kerîm'in yerine ataması dahilinde Kerkük halkına hizmet etmeye hazır olduğunu belirtmişti.

 

 

 

                                  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.