1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kerkük YNK'nin umurunda değil
Kerkük YNK'nin umurunda değil

Kerkük YNK'nin umurunda değil

Yeni Nesil Hareketi’ne (Newey Nwê), Küdistan Yutseverler Birliği’ne (YNK) yönelik eleştirilerinin dozajını attırdı.

A+A-

 

Şasiwar Ebdulwahîd’in başkanlığını yaptığı Yeni Nesil Hareketi (Newey Nwê) son birkaç gündür YNK’ye yönelik medya üzerinden eleştirilerini arttırdığı görülüyor.

 

 Yeni Nesil Hareketi’nin  kanalı NRT televizyon kanalının, özellikle Lahûr Cengî’yi hedef alan özel programlar yapması dikkat çekiyor.  

NRT’nin geçtiğimiz gün Kerkük’ün içerisindeki kötü durumu konu alan bir programda, 16 Ekim olaylarının aktörleri ve Lahur Cengî’nin bu durumdan sorumlu olduğu belirtilerek hedef alındı. Programda Kerkük olayları nedeniyle yüzlerce günahsız Peşmerge’nin şehit düşmesi ve Kürdistan topraklarının %51’inin işgal edilmesinden Lahur Cengî  ile ekibi suçlandı.

NRT’nin raporunda Lahur Cengî’nin 16 Ekim ihanetinin ürünlerini  Bağdat’ta  bakanlık koltuğu için mücadele ettiğini, Kekük’ün içerisindeki durumun umurlarında olmadığı belirtiliyor.

Raporda ayrıca PDK’den de bahsedelerek, PDK’nin bu durumda Kerkük’e dönmek istemediği Lahur’un hatalarını düzeltmek itemediğine vurgu yapılarak, dönen örgütlerin ise özgür şekilde siyaset yürütemediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.