1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kemal Kerkûkî: YNK, Kerkük'ün gayrı meşru valisinin görevde kalması için anlaşma imzalamış
Kemal Kerkûkî: YNK, Kerkük'ün gayrı meşru valisinin görevde kalması için anlaşma imzalamış

Kemal Kerkûkî: YNK, Kerkük'ün gayrı meşru valisinin görevde kalması için anlaşma imzalamış

A+A-

PDK yetkilisi kemal Kerkûkî, YNK’nin  Kerkük’ün atanmış meşru olmayan valisi Rakan Cuburi’nin yeniden vali olması için bir anlaşma imzaladığını ancak PDK’nin de yeni bir vali belirlemede söz söylemeye hakkı olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan PDK Kerkük-Germiyan Meclisi Başkanı Kemal Kerkûkî, Kerkük’ü Normalleştirme Komisyonu’nun bugüne kadar güvenlik, askeri, siyasi ve idari konuları üzerine çalıştığını belirterek, “Komisyonun çalışmaları henüz tamamlanmadı. Komisyon içerisinde çalışmaları engellemeye çalışan bazı Arap ve Türkmen üyelerin değiştirilmesine yönelik Bağdat ve Erbil hükümetleri müzakare ediyor” dedi.

PDK’nin Kerkük’e dönmesi ve ofislerinin yeniden açılmasının kararlaştırıldığını dile getiren Kemal Kerkûkî, “Bunun seçimlerden önce yapılması gerekiyordu ancak, seçim propagandası olmaması için ertelendi” dedi.

Kemal Kerkûkî Peşmerge Güçleri’nin Kürdistani bölgelerin güvenliğini sağlamak için Irak ordusu ile birlikte Kerkük çevresine konuşlandırılacağını sözlerine ekledi.

Kerkük Valiliğine ilişkin ise PDK’li Kemal Kerkûkî şunları dile getirdi: “Maalesef YNK yönetimi,  Kerkük’ün atanmış gayrı meşru Valisi Rakan Cibûrî’nin idari seçimlere kadar görevde kalmasına yönelik bir anlaşma imzalamış. Dışarda başka konuşuyorlar, altan alta sözlerinin aksine hareket ediyorlar. YNK içerisindeki gönülden partilerine bağlı olanların bu durumu engellemesini umuyoruz. Eğer bu durum engellenmezse onların da ortak olduğunu söyleyeceğiz.”

Kerkük Valiliğinin belirlenmesinde PDK’nin de söz hakkı bulunduğunu kaydeden Kemal Kerkûkî, “Kerkük’ün valisinin kim olacağı konusunda son söz Kerkük halkınındır. Kerkük halkı vali belirlenmesinde PDK’ye de meşru bir hak vermiştir. PDK’nin bu konuda söz söylemeye hakkı vardır” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.