1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. KDP’li yetkili: Erbil ile Bağdat anlaşmaya yakın
KDP’li yetkili: Erbil ile Bağdat anlaşmaya yakın

KDP’li yetkili: Erbil ile Bağdat anlaşmaya yakın

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Irak Parlamentosu Grubu Başkanı Viyan Sabri, Erbil ile Bağdat’ın petrol, bütçe ve maaş konusunda anlaşmaya yakın olduğunu söyledi.

K24’e konuşan Sabri, Erbil ile Bağdat hükümetleri arasındaki petrol, bütçe ve maaş konularındaki müzakere ortak bir noktaya yaklaştığını ifade ederek, iki tarafın anlaşmaktan başka seçeneğinin de bulunmadığını belirtti.

Sabri, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti, günlük 250 bin varil olan petrolün belli bir miktarını Bağdat hükümetine teslim etme kararı almış. Bağdat da buna karşın bütçe ve Kürdistan Bölgesi'nin hakkını geri verecek. Fakat Bağdat henüz Kürdistan Bölgesi’ne ait bütçeyi tamamen göndermiş değil” dedi.

Bu anlaşmanın geçerliliğinin birkaç ay olacağını belirten KDP’li Viyan Sabri, “Çünkü 2021 bütçe yasasının, iki taraf arasında yapılacak anayasal anlaşmaya göre şekillenmesi planlanıyor” ifadesini kullandı.

Bağdat, son zamanlarda Kürdistan Bölgesi'nin bütçesinin tamamen göndermiyordu. Bundan dolayı Erbil ile Bağdat hükümetleri arasında petrol, bütçe ve maaş konusunda birkaç kez görüşme gerçekleştirilmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.