1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KDP’den Zehir Zemberek Cumhurbaşkanlığı Açıklaması
KDP’den Zehir Zemberek Cumhurbaşkanlığı Açıklaması

KDP’den Zehir Zemberek Cumhurbaşkanlığı Açıklaması

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbürosu, Irak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izlenen yöntemi sert bir dille eleştirerek, “bu şekilde gerçekleşen seçimi Kürdistan halkının temsili ve payı olarak görmediklerini” bildirdi.

A+A-

 

KDP Polütbüro bugün Mesud Barzani başkanlığında Erbil’in Pirman ilçesinde tolandı. Toplantıda Irak’taki siyasal süreç ile yaşanan gelişmeler ele alındı.

 

Toplantı ardından KDP Politbürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanan mekanizmaya atıfta bulunularak şu ifadelere yer verildi:

 

“Cumhurbaşkanlığının siyasi bir tarafın değil Kürt halkının payı olduğunu hatırlatarak geçmişte de bu makamın Kürdistani tarafların anlaşması ve ittifakı doğrultusunda seçildiğini belirtmek istiyoruz. Kürdistan Yurtseverler Birliği’inin (KYB) uyguladığı yöntem bu ittifakı karıştırmıştır. Bu da cumhurbaşkanlığı makamını belirleme konusunda kötü bir başlangıçı ifade ediyor.”

 

“Bu nedenle bu makamı ve seçim için uygulanan yöntemi Kürdistan halkının temsili ve payı olarak görmüyoruz” denilen açıklamada, böylelikle gelecekte başka tarafların Kürdistan halkı hakkında karar vermesine olanak sunulduğu vurgulandı.

 

KDP’nin Irak!ta yeni hükümet için atılan adımlara büyük önem verdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Yeni kabinenin belirlenmesi için atılan adımları yakından takip ediyor, gerekli kararları zamanında vereceğimizi belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Irak Parlamentosu’nda Salı günü gerçekleşen oylamada ilk turda KDP adayı Fuad Hüseyin ile KYB adayı Berhem Salih yeterli oyu alamayınca seçim ikinci tura kaldı.

 

Ancak ikinci turda Fuad Hüseyin yarıştan çekildiğini açıkladı. Berhem Salih 2019 oyla Irak’ın dördüncü cumhurbaşkanı seçildi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum