1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KDP'den Hayret Verici Açıklama
KDP'den Hayret Verici Açıklama

KDP'den Hayret Verici Açıklama

Bir gurup Kürt Parlamenterin Hz. Peygambere hakaret nedeniyle Fransa'yı kınaması üzerine KDP'den vicdanları sızlatan bir açıklama geldi.

A+A-

 

KDP'nin tepki çeken açıklamaları şu şekil:

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, tarihin en kritik dönemlerinde Fransa halkı, hükümeti ve başkanlarının Kürdistan halkı ve siyasi liderliğine destek verdiğini belirterek, Erbil ile Paris arasındaki destek ve dayanışmanın geçmişte olduğunu gibi bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.02-011.png

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Milletvekili Hemin Hewrami başkanlığında bir parlamento heyeti bugün Fransa’nın Erbil Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına konuşan Hewrami, Kürdistan halkının büyük çoğunun Müslüman olduğunu ancak Kürdistan toplumunun farklı din, mezhep ve inançlara sahip zengin bir toplumsal yapıya ahip olduğunu söyledi.

Kürdistan’daki bu çok renkli toplumsal yapının kendi içerisinde barış ve hoşgörü içerisinde yaşamayı bildiğini belirten Hewrami, bununla birlikte Kürdistan toplumunun uluslararası güvenliği konusunda Fransa’nın geçmişten beri çok önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Hewrami, “Tarihi belgelerle ispatlanmıştır ki Frasa halkı, hükümetleri ve başkanları hiçbir zaman Kürt halkına destek olmaktan kaçınmamışlardır. Bu ziyaretimiz hem Fransa halkı ve hükümetine teşekkürlerimizi bir kez daha iletmek ve hem de Fransız hükümeti ile kamuoyuna desteğimizi bildirmek ve ayrıca karşılıklı ilişkilerimizi sürdürme kararlılığımızı göstermek amacıyla gerçekleşti” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.