1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. KDP ve KYB’den ortak açıklama
KDP ve KYB’den ortak açıklama

KDP ve KYB’den ortak açıklama

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) bugün gerçekleştirdikleri toplantının ardından ortak açıklama yayınlandı.

A+A-

 

Süleymaniye’nin Dukan ilçesinde gerçekleştirilen toplantının ardından yapılan açıklamada, KDP ile KYB arasında 4 Mart 2019’da imzalanan siyasi anlaşmanın uygulanması konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi.

Söz konusu anlaşmanın parlamento ve hükümetle ilgili kısımları başta olmak üzere tümünün uygulanmasının gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin tüm Kürdistan Bölgesi topraklarında hakimiyete sahip olması esası çerçevesinde desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Tarafların sorun yaşadığı hususlarda karşılıklı anlayış ile hareket etmesinin altının çizildiği açıklamada, her iki siyasi yapının da iletişim ve medya kanalları üzerinden karşılıklı tartışma üslubunu kullanmaması belirtildi.

Irak’ta erken yapılması beklenen seçimlerde iki partinin birlikte hareket etmek için çalışma yürütmesinin kararlaştırıldığı toplantıda, iki siyasi yapının politbürolarının kısa bir süre içerisinde Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani başkanlığında toplanmasının da kararlaştırıldığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.