1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. KDP ile KYB’den ‘Bağdat’ kararı
KDP ile KYB’den ‘Bağdat’ kararı

KDP ile KYB’den ‘Bağdat’ kararı

A+A-

 

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Irak’ta yeni hükümetin kurulması için yürütülen müzakerelere ortak bir heyet halinde katılma kararı aldı.

 

 

KYB ile KDP, politbüro düzeyinde bugün Erbil’de toplandı.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki gelişmelerin yanı sıra, Bağdat’ta yeni hükümetin kurulması meseleleri ele alındı.

Toplantı sonrası iki parti adına KYB Polibüro Üyesi Sadi Ahmed Pire ile KDP Politbüro Üyesi Mahmud Muhammed açıklamalarda bulundu.

Bağdat’ta kurulması planlanan yeni hükümetle ilgili KDP ile KYB’nin taleplerinin ortak bir proje halinde bütün siyasi partilere verilmesine karar verildi.

Toplantıda, Bağdat’taki müzakerelere iki partiden oluşturulacak ortak bir heyetinin katılması kararlaştırıldı.

Sadi Ahmed Pire, Bağdat’ın başta anayasanın 140’ıncı maddeesi olmak üzere anayasanın tamamını uygulaması gerektiğini vurguladı.

Geçmişte Kürdistan Bölgesi’nin azledilmesi için ambargonun uygulandığını hatırlaran Pire, “Bu ve benzeri girişimler hiçbir zaman sonuç vermedi. Bu girişimler Irak’a da yaramadı. Irak’ın üzerinde kurulduğu temel prensiplere geri dönülmeli” dedi.

KYB’li yetkili, KDP ile KYB'nin kapılarının bütün Kürdistanlı partilere açık olduğunu ifade ederek, “Projenin asıl amacı Kürdistan halkının haklarının sağlanmadsıdır. Bütün tarafların bu proje içinde yer almasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.