1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. KDP ile Goran Başkanlık konusunda anlaştı
KDP ile Goran Başkanlık konusunda anlaştı

KDP ile Goran Başkanlık konusunda anlaştı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın mecliste seçilmesini içeren önergeyi parlamentoya sundu.

A+A-

 

Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın mecliste seçilmesini öngören teklif konusunda KDP ve Goran anlaştı.

 

KDP Grup Başkanı Ümit Hoşnav, bugün yaptığı basın açıklamasında, "Başkan'ın parlamentoda seçilmesini  öngören önerge 68 parlamenterin imzasıyla meclise sunulduğunu" söyledi.

 

Açıklamada, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu), Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel) ve Yeni Nesil Hareketi (Newey Nû) partilerinin önergeyi imzalamadıkları belirtildi.

 

Goran Grup Başkanı Ali Heme Salih, "Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın parlamentoda seçilmesi bizim açımızdan önemlidir. Şimdi bunu bir önergeyle sunduk" diye konuştu.

 

Parlamentodaki tüm grupların desteğini istediklerini belirten Hoşnav, önergenin bir çok gruptan milletvekilin imzaladığını, ancak bazı grupların imzalamadığını ifade etti.

 

Hoşnav, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’na yaptığı çağrıda, yasaları uygulayarak meclisin en kısa sürede açılmasını ve ilk oturumunda sundukları önergenin görüşülmesini talep ederek, "Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilmeli ve bu kurum aktifleştirilmelidir" dedi.

 

Söz konusu önerge ulusal bir konu olduğunu belirten Hoşnav, "Tüm tarafların birlikte meclise sunmasını isterdik ancak diğer gruplar bizimle hareket etmedi, bizler bu işin çok geciktiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.