1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kayıp uçak hala bulunamadı
Kayıp uçak hala bulunamadı

Kayıp uçak hala bulunamadı

Malezya Havayollarına ait MH 370 sefer sayılı yolcu uçağının hava trafik kontrol ekranlarından kaybolmasından 17 saat sonra uçağı arama çalışmaları sürüyor.

A+A-

Malezya Havayollarına ait MH 370 sefer sayılı yolcu uçağının hava trafik kontrol ekranlarından kaybolmasından 17 saat sonra uçağı arama çalışmaları sürüyor.
 
Pekin’e gitmek üzere Kuala Lumpur’dan kalkan ve Vietnam hava sahasına girdikten sonra iletişimin kesildiği uçağın izine, Malezya ve Vietnam arasında denizde yapılan aramalarda hala rastlanmazken, bu kadar süre havada kalacak yakıta sahip olmadığına dikkat çekiliyor.
 
Malezya Havayolları Üst Yöneticisi Ahmet Cuhari Yahya, kalkıştan yaklaşık bir saat sonra radardan kaybolan Boeing 777 tipi uçağın pilotlarının tehlike sinyali göndermediklerini, bu nedenle her ne yaşanmışsa bunun çok hızlı gelişmiş olabileceğini söyledi.
 
Yahya, uçağın radardan çıktığı bölgede o sırada hava koşullarının iyi olduğunu sözlerine ekledi.
 
Malezya Sivil Havacılık Dairesi Başkanı Azaharuddin Abdülrahman da uçağın, son olarak radarda TSİ 20:30’da, Güney Çin Denizi’nin Tayland Körfezi ile birleştiği noktada görüldüğünü belirtirken, Vietnam Sivil Havacılık Dairesi Başkanı Lai Xuan Thanh, ülkedeki hava trafik kontrol memurlarının uçakla hiç temas kurmadığını söyledi.
 
Mülkiyet iddiaları nedeniyle bölge ülkeleri arasında gerilime neden olan Güney Çin Denizi’nde arama çalışmaları, Çin ve Filipinler dahil olmak üzere tüm bölge ülkelerini seferber etti.
 
Arama çalışmalarına Çin 2 kurtarma gemisi, Filipinler, hava kuvvetlerine ait 3 uçak ve 3 donanma devriye gemisiyle katılıyor. 11 bin 200 kilometrekarelik alandaki çalışmaları, Malezya, Singapur ve Vietnamlı yetkililer koordine ediyor.
 
Bölgedeki Vietnamlı balıkçılardan da kayıp uçağın izine rastlamaları halinde yetkililere bilgi vermeleri istendi.
 
Malezya Ulaştırma Bakanı Hişammuddin Hüseyin, uçağın kaybolmasında terör ihtimalinin olup olmadığı yönündeki sorulara, ‘’tüm olasılıklar üzerinde durdukları’’ yanıtını verdi.
 
Uçakta 2’si bebek 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebat bulunuyordu.
 
Yolculardan 152’si Çin, 38’i Malezya, 7'si Endonezya, 6'sı Avustralya, 5'i Hindistan, 3'ü ABD vatandaşıydı. Diğer yolcuların da Fransa, Yeni Zelanda, Kanada, Ukrayna, Rusya, İtalya, Tayvan, Hollanda ve Avusturya vatandaşları oldukları belirtiliyor.
 
Deniz üzerinde kaybolan uçakları bulmanın çok zor olabileceği ve enkaz tespitinin birkaç gün sürebileceği biliniyor.


aa

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.