1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kavcıoğlu: Para politikasının sonuçlarını 2022’de göreceğiz
Kavcıoğlu: Para politikasının sonuçlarını 2022’de göreceğiz

Kavcıoğlu: Para politikasının sonuçlarını 2022’de göreceğiz

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Mevcut para politikası duruşumuzun birikimli etkilerini 2022 yılının ilk yarısında gözlemleyeceğiz” dedi.

Şahap Kavcıoğlu başkanlığındaki TCMB heyeti bugün saat 11.00’de yerli yatırımcılar ve ekonomistlerle  videokonferans yöntemiyle bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Kavcıoğlu, “Mevcut para politikası duruşumuzun birikimli etkilerini 2022 yılının ilk yarısında gözlemleyeceğiz” dedi.

Yatırımları destekleyecek, ihracatı artıracak ve ithalatı sınırlayacak uygulamaların yeni dönemin politikası olacağını ifade eden Kavcıoğlu şunları söyledi:

''Firmalarımızın yatırım iştahı ve istihdam beklentileri geçmiş yıllara göre oldukça yüksek seviyelere gelmiş durumda. Cari işlemler dengesi Ağustos ve Eylül aylarında fazla verdi ve yıllıklandırılmış cari işlemler dengesindeki iyileşme belirginleşerek devam etti.

Mevcut para politikası duruşumuzun 2022 yılının ilk yarısında birikimli etkilerini gözlemleyeceğiz. Cari işlemler dengesinde kalıcı bir iyileşme için yatırımları destekleyecek, ihracatı artıracak ve ithalatı sınırlayacak uygulamaları ve politikaları önemli görüyoruz. Reeskont kredilerinin sağladığı imkanlar da bu alanlara destek verecektir.

Rezervlerimiz son dönemde istikrarlı bir artış eğilimine girdi. Kararlı bir şekilde rezervlerimizi artırmaya devam edeceğiz. Firmalarımızın yatırım iştahı ve istihdam beklentileri geçmiş yıllara göre oldukça yüksek seviyelere gelmiş durumda."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.