1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Katar: Müzakereler askıya alındı
Katar: Müzakereler askıya alındı

Katar: Müzakereler askıya alındı

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 2017’den bu yana devam eden Körfez krizini çözme çabalarının başarılı olamadığını, bu nedenle bu yöndeki çalışmaların ocak ayından bu yana askıya alındığını ifade etti.

A+A-

 

56’ncı Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Al Sani, “Neredeyse üç yıl oldu. Katar olarak bundan sorumlu değiliz. Ancak bu sorunu çözmek için herhangi bir teklife açığız” dedi.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkeler arasında anlaşmaya varılması gerektiğine işaret eden Al Sani, Katar'ın diyaloğun gücüne inandığını kaydetti.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, 13 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Katar ile Suudi Arabistan arasında bir iletişim kanalı olduğunu, diyaloğun temel ilkeleri üzerinde ve karşılıklı medya saldırılarına son verilmesi konusunda anlaşma sağlandığını söylemişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan bin Abdullah Al Suud ise 10 Aralık'ta, Katar'la krizin çözümü konusundaki müzakerelerin devam ettiğini ve diğer 4 ülkenin de bu çabaları desteklediğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlilkleri, Bahreyn ve Mısır'ın, 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.