1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kasımi: Erbil'in olaylara karıştığına dair elimizde bir belge yok
Kasımi: Erbil'in olaylara karıştığına dair elimizde bir belge yok

Kasımi: Erbil'in olaylara karıştığına dair elimizde bir belge yok

A+A-

 

 

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, İran’daki gösterilerin Kürdistan Bölgesi ile ilişkisinin olduğuna dair elimizde bir belge bulunmadığını belirtti.

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi bugün düzenlediği haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada İran’daki gösterilere Kürdistan Bölgesi’nin müdahale ettiğine dair ellerinde herhangi bir belge veya kanıtın olmadığını söyledi. Kasımi, Kürdistan ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ifade etti.

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri ve İran Muhafızlar Ordusu eski Genel Komutanı Tümgeneral Muhsin Rezayi, Cumartesi yaptığı açıklamada İran'daki gösteri planlarının ABD ve Suudi Arabistan tarafından birkaç ay önce Erbil kentinde yapıldığını iddia etmişti.

İran'daki gösterilere müdahale ettikleri yönündeki iddialara dün yanıt veren Başbakan Neçirvan Barzani, "Kürdistan hükümetinin İran'ındaki olaylarda eli yok" demişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin nükleer anlaşmadan olası çekilmesi dahil her türlü mantıksız hareketine karşılık İran'ın cevabının ağır olacağını belirtti.

BM Güvenlik Konseyi'nin İran konulu toplantısı ve sonuçlarına dikkat çeken Güvenlik Konseyi toplantısında yaşanan ABD Başkanı Trump'ın son bir yılda aldığı yenilgilerinin bir başkası olduğunu kaydetti.

Uluslararası Güvenlik Konseyi'nin ABD Başkanı Trump'ın bir ülkenin iç meselesini uluslararası kurallara aykırı olmasına rağmen Konsey'e taşıma çabasına ciddi bir tepki gösterip büyük bir hayır dediğini ifade eden Kasımi, uluslararası camianın yeni dönemin başka bir dönem olduğunu gösterdiğini, Trump'ın bundan ders alması gerektiğinin altını çizdi, bu yenilginin Trump için sadece bölgede değil dünya düzeyinde aldığı başka bir yenilgi olduğunu belirtti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.