1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karşı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 70 yaralı var
Karşı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 70 yaralı var

Karşı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 70 yaralı var

Sınır ilçelerine düzenlenen havanlı saldırıyla ilgili olarak Şanlıurfa Valiliği ve Mardin Valiliği'nden açıklama yapıldı. Bu açıklamalara göre iki ilde biri bebek toplam dört kişi hayatını kaybetti, 70 kişi yaralandı.

A+A-

 

Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı saatlerden bu yana atılan havan ve roketatar mermileri Şanlıurfa'nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etti.

 

Şanlıurfa Valiliği, roket ve havan mermilerinin isabet ettiği Akçakale'de biri bebek iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Söz konusu valilik açıklamasında yaralı sayısı 46 olarak bildirildi.

 

Valilikten konuyla ilgili yapılan öteki açıklamada 11 yaşındaki bir çcuğun kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ve ölü sayısının üçe çıktığı belirtildi. Açıklamada "PKK-PYD terör örgütü mensuplarınca, ilimiz Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu, sokakta oynadığı sırada göğsüne isabet eden şarapnelle yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Elif TERİM (11) adlı evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

MARDİN VALİLİĞİ: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 24 YARALI

Saldırıya ilişkin Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada da Nusaybin'de iki kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Valilik, buradaki yaralı sayısını 24 olarak bildirdi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) resmi Twitter hesabında "Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtaları ile imha edildi" notuyla bir video paylaştı. Bakanlık, paylaşımında "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak. Milletimizin başı sağ olsun" ifadesini de kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.