1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karamollaoğlu’ndan Hükümete Çağrı
Karamollaoğlu’ndan Hükümete Çağrı

Karamollaoğlu’ndan Hükümete Çağrı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin yeni genel merkez binasında haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

A+A-

 

Ekonomideki gelişmelere dair önemli tespit ve önerilerde bulunan Saadet Parti Lideri Karamollaoğlu, çözümün üretime dönük olmayan yatırımların durdurulmasından geçtiğinin altını çizdi.

"Üretime dönük yatırımlar yaparsanız ekonomiyi düzeltirsiniz" diyen Karamollaoğlu'nun konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Ekonomi, kontrolden çıktı. Bunun en somut göstergesi ise Ekonomiden Sorumlu Bakan Berat Albayrak'ın  dolar umrumda değil diyebilmesidir. İşsizlikten bahsederken sadece rakamlardan konuşuluyor. Vatandaşın ne durumda olduğundan bahsedilmiyor bile maalesef.

Üretime dönük olmayan her yatırım israftır. Sizin evinizde televizyonunuz bozulsa, bulaşık makinası bozulsa evde de bir tane kalp hastası olsa onun tamirine mi para mı ayırırsınız yoksa hastayı mı iyileştirirsiniz?

Ekonomiyi düzeltmek çok basit aslında çok sade bir üretim politikası uygulanmalıdır. Allah rızası için bize kulak verin. Ekonomi, eğitim ve dış politika bu şekilde yönetilemez. İsrafı bırakacaklar, tarıma ve sanayiye destek olacaklar, yolsuzluğu kaldıracaklar, üretime dönük yatırımlar yapacaklar. Bunları yaparsanız kaynak bulursunuz ve ekonomiyi düzeltebilirsiniz.

Vatandaşın büyük kısmı, uzaktan eğitim için gerekli materyalleri karşılayamıyor bunu devletin karşılaması gerekiyor. Kimse bulunduğu makamlardan emin değil, eleştiri dahi yapılamıyor. Böyle bir ülkede gençlerimizin yüzde 75’i yurt dışına gitmek istiyor.

Her gün her şeye zam geliyor neden? Çünkü bütün girdiler dolarla. 200 TL piyasaya ilk çıktığı zaman karşılığı 131 dolar idi. Şimdi ise karşılığı 25 dolar. Doları umursamıyorum diyemezsin. Her şeyin fiyatı artıyor. Gaz, petrol, benzin gibi temel ihtiyaçların neredeyse hepsi dolarla."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.