1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karamollaoğlu: Kızılay'a artık kan bile vermem
Karamollaoğlu: Kızılay'a artık kan bile vermem

Karamollaoğlu: Kızılay'a artık kan bile vermem

A+A-

Temel Karamollaoğlu, Kızılay'ın depremden birkaç gün sonra çadır satışı yapmasına tepki göstererek “Kızılay'a artık kan bile vermem” dedi.

TV5 canlı yayınına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Ben bundan sonra Kızılay’a hiçbir surette ne yardım ederim ne de yardım edilmesini teşvik ederim. Bu mantığa ben güvenmem. Kan bile vermem. Hastaneye gider veririm ama oraya vermem” ifadelerini kullandı.

“Utanç verici bir manzara”

Kızılay’ın çadırları depremzedelere ulaştırmak yerine satmasını eleştiren Karamollaoğlu, “Utanç verici bir manzara. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir manzarayla karşılaşılacağını zannetmiyorum. Efendim diyor biz satış da yapabiliriz. Ya millet can çekişiyor, ihtiyacı var, sen yardım kuruluşusun ticari bir müessese değilsin. Normal şartlarda bazı üretimleri yapıp satıyorsa anlarım, bir felaket yokken. Ama deprem anında herkes çadır beklerken çadır satmaya kalkarsan bu olmaz” şeklinde konuştu.

“Kızılay bir ailenin şirketi mi?”

Kızılay’a haksız atamalar yapıldığını belirten Temel Karamollaoğlu, “Siz bir kurumu aile müessesi hâline getirirseniz çocuğunuz, damadınız, gelininiz, torununuz... Bu ne ya? Kızılay bir ailenin şirketi mi? O hâle gelmiş ve siz kalkıp yaptığınız hatayı da savunabiliyorsunuz. Vay canına! Bu, zihniyetin çöktüğünün işaretidir. Bu, Kızılay'da ortaya çıktı ama Türkiye böyle yönetiliyor. Hep menfaat. Ülke menfaati değil şahsi menfaat, siyasi menfaat önde tutuluyor. Bu yanlışlık maalesef Türkiye'de kural hâline getirildi” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.