1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Karadavi'den Mısır halkına çağrı
Karadavi'den Mısır halkına çağrı

Karadavi'den Mısır halkına çağrı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Mısırlılara 2012 Anayasasını koruma çağrısı yaptı.

A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Katar'ın başkenti Doha'daki Ömer bin Hattab Camisi'nde verdiği cuma hutbesinde, "Meşruiyet, 25 Ocak 2011 devriminde üzerinde anlaşıldığı şekliyle kalmalı. Devrimden sonra anayasa hazırlandı. Mısır halkı bu anayasayı onayladı. Ülkede 5 seçim yapıldı. Kimse yeni seçim olmadan, Mısır halkının bu kararının dışına çıkamaz. Geçen 30 Haziran'da halkın sokaklara dökülmesi, seçim sandıklarının getirdiklerinin iptal edilmesi anlamına gelmiyor" dedi.
 
Darbenin ardından Mısır'da kurulan yönetimin ve yönetimi destekleyenlerin meşru olmadığını, anayasaya ve kanunlara aykırı davrandıklarını vurgulayan Karadavi, halka seçimle gelen meşru cumhurbaşkanları Muhammed Mursi'yi ve anayasayı koruma çağrısı yaptı.
 
Karadavi, anayasada yapılan değişikliklere karşı uyarıda bulunarak "2012 anayasasına konulan din, ahlak ve vatan ile ilgili maddeleri, yeni anayasadan çıkartmak istiyorlar. Mısır halkının 2012 yılındaki anayasasını ve anayasal demokratik rejimini koruması gerekiyor" ifadesini kullandı.
 
Suriye muhalefetine birlik çağrısı
 
Hutbesinde Suriye konusuna da değinen Karadavi, Esed rejimine karşı savaşan muhaliflere birlik çağrısı yaparak "Muhalefetin tüm grupları aralarındaki anlaşmazlığa son verip, birlik olmalı. Aynı zamanda tüm dünya Müslümanları da Suriyeli kardeşlerinin yanında durmalı, oradakilerin silaha ve paraya ihtiyacı var" şeklinde konuştu.
 
Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından 2012 yılında referandumla kabul edilen anayasa askıya alınmıştı.

aa

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.