1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Karadavi'den eski Mısır Müftüsüne sert tepki
Karadavi'den eski Mısır Müftüsüne sert tepki

Karadavi'den eski Mısır Müftüsüne sert tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, "Mısır'da darbe karşıtlarının kanlarının dökülmesinin dinen meşru olduğunu" savunan eski Mısır Müftüsü Ali Cuma'ya sert tepki gösterdi.

A+A-

Karadavi, yaptığı açıklamada, eski MısırMüftüsü Ali Cuma'nın, ''Kuran ve hadis naslarını tahrif edip, ümmetin icma ettiği konulara muhalif beyanlar vererek, insanlığa ve İslam'a sığmayacak tutum sergilediğini'' ifade etti.

Karadavi, eski Mısır Müftüsü Cuma'nın, hak sahibine karşı güç sahibini, alimlere karşı askerleri, halka karşı orduyu, kaleme karşı kılıcı, Kuran'a karşı yönetimi ve dine karşı devleti desteklediğini savundu.

Cuma'nın konuşmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Karadavi, şunları kaydetti:

"Şeyh ya da general Ali Cuma'nın, din adamlarının düşüncelerine değil, baltacıların düşüncelerine önem verdiği görülüyor. Meşruiyeti olmayan bir yönetime meşruiyet tevdi etmeye çalışıyor. 'Öldür' diyor, zehirli fetvalar, kuşkulu ve tiksindirici ifadeler kullanıyor, ortalığa politize olmuş hükümler saçıyor. Şeyh Cuma, asla silah taşımayan ve darbeye karşı direnişi sürdüren insanları 'hariciler' olarak tanımlıyor. Hariciler silahla baskı kuranlardır, asıl hariciler itaat edilmesi ve emirlerine uyulması gereken halkın seçtiği meşru başkana karşı çıkanlardır. Siyonist devletin korumasında Mescid-i Aksa'ya giren Mübarek dönemi müftüsünün, nefretini Siyonistlere değil de dindaşlarını öldürmeleri için askeri kışkırtarak kullanması utanç vericidir.''

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.