1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Kanada: Peşmerge'nin yanında yer almaktan gurur duyuyoruz
Kanada: Peşmerge'nin yanında yer almaktan gurur duyuyoruz

Kanada: Peşmerge'nin yanında yer almaktan gurur duyuyoruz

A+A-

Başkan Barzani, Kanada’nın Irak Büyükelçisi Paul Gibbard ve beraberindeki heyeti kabul etti.  Kanada Büyükelçisi, ülkesinin IŞİD’e karşı mücadelede Peşmerge’nin yanında yer almaktan gurur duyduğunu söyledi.

Başkan Barzani yeni atanan Kanada’nın Irak Büyükelçisi Paul Gibbard  ve Erbil Konsolosu Nancy Bergern aralarında yer aldığı heyeti makamında  kabul etti.

1991 yılından sonra Kanada’nın Irak’a atadığı ilk büyükelçisi olan Paul Gibbard, PDK’nin Kürdistan Parlamentosu seçimlerindeki başarısından ötürü Başkan Barzani’yi kutlayarak, ülkesi açısından Kürdistan Bölgesi’nin özel bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Kanada’nın fedaral sistemi, siyasi deneyiminde bahseden  Büyüelçi , Kürdistan bölgesi ile Kanada arasındaki ilişkilerin daha pekiştirilmesini, siyasi, idari sistem ve cinsler arası eşitlik, kadınların aktif olarak yaşamın her alanına katılması konularında ilerleme kaydedilmesi gerektiğine dikkat çekti.   

Kanada’nın IŞİD’e karşı mücadelede Peşmerge Güçleri’nin yanında olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Paul Gibbard, NATO çatısı altında yer alan ülkelerinin Kürdistan Bölgesi ve Irak güvenlik güçlerine yönelik eğim ve danışmanlık desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Görüşmede Başkan Barzani ise Kanada’nın Bağdat Büyükelçisi’ne yeni görevinde başarılar dileyerek, Peşmerge Güçleri’ne IŞİD savaşında desteklerinden ötürü Kanada hükümeti ve halkına teşekkür etti.

Kanada ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin menuniyet verici olduğunu dile getiren Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin hiçbir zaman kadınların siyasi, ekonomik ve toplumsal  alanlara aktif katılması yönünde  e hiçbir engel koymadığını belirterek bundan böyle kadınların her alanda rollerinin dahada öne çıkması için çaba sahibi olacaklarını dile getirdi.  

Görüşmenin geri kalan kısmında Kürdistan Bölgesi’nde yeni hükümetin kurulması, Irak’taki siyasi gelişmeler ile Bağdat ve Erbil arasındaki ilişkiler değerlendirildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.