1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kalın’dan Netanyahu'ya: Yazıklar olsun!
Kalın’dan Netanyahu'ya: Yazıklar olsun!

Kalın’dan Netanyahu'ya: Yazıklar olsun!

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Şeria hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

 

İbrahim Kalın, Twitter hesabında İngilizce yaptığı paylaşımda, "Netanyahu'nun işgali meşrulaştırmak ve iki devletli çözümü baltalamak için seçim politikasını nasıl kullandığının bir diğer örneği. Yeniden seçilirse bu 'demokrasi'nin mi yoksa işgalin mi zaferi olacak? Batılı demokrasiler tepki gösterecek mi, yoksa sessiz kalmayı sürdürecek mi? Hepsine yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

Ibrahim Kalin@ikalin1

Yet another example of how Netanyahu uses electoral politics to justify occupation and undermine the two-state solution. If he is re-elected, will this be a triumph of ‘democracy’ or occupation?
Will western democracies react or will they keep appeasing?
Shame on them all!

Haaretz.com@haaretzcom

BREAKING: Netanyahu says will begin annexing West Bank if re-elected prime minister https://www.haaretz.com/israel-news/elections/netanyahu-says-will-annex-west-bank-in-next-term-1.7089387 …

985

11:24 AM - Apr 7, 2019

Twitter Ads info and privacy

349 people are talking about this

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Nisan'daki seçimden galip çıkıp yeniden başbakanlık koltuğuna oturması halinde Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini "İsrail'e ilhak" etmeyi planladığını açıklamıştı.

 

Netanyahu, İsrail'in Kanal 12 televizyonunda katıldığı programda, "Bağımsız bir Filistin devleti İsrail'in varlığı için bir tehdittir. Orşelim’i bölmeyeceğim, Yahudi yerleşim birimlerini de boşaltmayacağım" ifadesini kullanmıştı.

 

İsrail'in 1967'den beri Batı Şeria'da 250'ye yakın Yahudi yerleşim birimi bulunuyor ve buralarda 400 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.

 

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.