1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kalın’dan ‘Erbil’le görüşme’ açıklaması
Kalın’dan ‘Erbil’le görüşme’ açıklaması

Kalın’dan ‘Erbil’le görüşme’ açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın uygun görmesi durumunda Başbakan Neçirvan Barzani’yle görüşülebileceğini söyledi.

A+A-

Basın toplantısı düzenleyen İbrahim Kalın, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kalın, “Bizim beklentimiz Erbil yönetiminin attığı yanlış adımdan geri dönmesidir. Tamamen iptal edilmesi yönündeki beklentiyi tekrar hatırlatmak istiyoruz” dedi.

“Irak Türkmenleri bağlamında, Kerkük bağlamında bizim herhangi bir etnik gruba karşı negatif tavrımız söz konusu değildir” diyen Kalın, “Burada Irak Kürtlerine karşı bir cezalandırma tavrı söz konusu değil. Dün akşam itibarıyla, memnuniyetle karşıladığımız bir gelişme yaşandı ve İbrahim Halil Kapısı, Erbil tarafından Irak merkezi yönetimine devredildi. Biz Habur Sınır Kapısı'nı bundan sonra da kapatmayacağız. İnsani olarak gidip gelmeler devam edecek, kapı Irak merkezi yönetimi tarafından yönetilecek” ifadelerinde bulundu.

Kalın’ın sözlerinden satır başları şöyle:

“Erbil yönetiminden herkesin beklentisi referandumu yokmuş hükmünde bir çerçeveye oturtmaları. Siyasi olarak bunu nasıl formüle ederler bu onların meselesi. Şu an fiilen referandum zaten yok hükmünde. Kerkük'ten çekildiler, tartışmaları yerlerden çekildiler. Bizim beklentimiz bu yolda Irak merkezi yönetimi ile diyalog içinde adımlar atmaları.

Geçmişte de biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız çeşitli vesilelerle Sayın Neçirvan Barzani'yi kabul etti, Irak Bölgesel Yönetimi'nin Başbakanı sıfatıyla. Mesut Barzani'nin görev süresinin uzatılmamasıyla, yetkilerin Neçirvan Barzani'ye devredilmesi yeni bir tablo ortaya çıkarıyor. Tabii ki bu talepler değerlendirilir, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Kendilerinin uygun görmesi halinde, uygun zaman ve zeminde bu görüşmeler yapılır. Bunun için Erbil yönetiminin hala birtakım adımlar atması gerekiyor.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.