1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kahire Camii İmamı: 310 cenaze getirildi
Kahire Camii İmamı: 310 cenaze getirildi

Kahire Camii İmamı: 310 cenaze getirildi

Mısır\'ın başkenti Kahire\'deki İman Camii İmamı Nasri, \"Rabiatul Adeviye\'den 310 cenaze camiye getirildi\" dedi

A+A-

Mısr'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına yönelik katliamda ölen ve yaralananların sayısı ortaya çıkıyor.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki İman Camisi'nin imamı Muhammed Nasri, "Meydandan camiye sabaha kadar ölü ve yaralı insanlar getirildi. Getirilen ölülerin 310 olduğunu tespit ettik" dedi.

Kahire'nin değişik yerlerinden yakınlarının cenazelerini teslim almak ve bulmak için binlerce insanin İman Camisi'ne geldiği bildirildi. Çaresiz şekilde ölü ve yaralılarını arayan insanlar, ağlayarak etrafta dolaştıklarını bildiren İmam Nasri, birçok insanır üzüntü içinde yakınlarının cenazelerini bulamadan camiden ayrıldğını, bazı cesetlerin yanmış olduğu için yakınları tarafından teşhis edilemediğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve hastanelerin yeterli ve doğru bilgi vermediğini belirten halk, "Biz yakınlarımızın cenazelerini almak istiyoruz"diye tepkilerini dile getirdiler.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtları tarafından kurulan sahra hastanesinin ordu kuvvetleri tarafından yakılması sonucu birçok ceset yakıldığı için kimliği tanınmaz hale geldiği bildirildi. Meydana müdahale eden güvenlik güçleri, burada öldürülenlerin cesetlerini, bilinmeyen yere götürmüştü.

Sağlık Bakanlığı 278 kişinin öldüğünü 2001 kişinin de yaralandığını bildirmişti. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ise 2 bin 600 kişinin hayatını kaybettiğini 7 bin kişinin yaralandığını; Hürriyet ve Adalet Partisi ise bin kişinin öldüğünü, 10 bin kişinin yaralandığını açıklamaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.