1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KADEM'in İstanbul Sözleşmesi'ne desteğinde LGBT şerhi
KADEM'in İstanbul Sözleşmesi'ne desteğinde LGBT şerhi

KADEM'in İstanbul Sözleşmesi'ne desteğinde LGBT şerhi

Aileyi yok eden ve derinliklerinde kirli bir zihnin bulunduğu İstanbul sözleşmesi tartışılmaya devam ediyor. Kadem verdiği destek ile eleştirilerin odağında.

A+A-

 

Avrupa merkezli odakların uzun yıllardır insanlara dayatmaya çalıştığı eşcinsellik, bir çok ülkede farklı baskı araçları kullanılarak dayatılmakta. Türkiye'de de bazı kurumlar aracılığı ile yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Bu konuya tuz biber olacak farklı bir gelişmede yıllar önce garip bir şekilde kabul edilen İstanbul sözleşmesi oldu. 

İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması gerektiğini ifade eden hükûmete yakın Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), eleştirilere yanıt verirken sözleşmede LGBT'ye ilişkin kısmı "tehdit" olarak niteledi.

KADEM'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Konumumuz, aileye verdiğimiz değer ve neslin devamlılığının önemi açısından tehdit olarak gördüğümüz eşcinsel hareketler ile yan yana anılmayı kabul etmiyoruz" denildi.

KADEM, İstanbul Sözleşmesi'nin kalması yönündeki tutumu sonrası gelen eleştirilere yanıt verirken LGBT bireyleri tehdit olarak gördüklerine dair açıklamayı yeniden yayınladı.

İstanbul Sözleşmesi'ndeki "Cinsel yönelim temeline dayanarak ayrımcılık yapılamayacak" şeklinde öngörülen maddeyi KADEM, "Neslin devamlılığı açısından tehdit olarak görüyoruz" sözleriyle reddetti.

'Eşcinsel hareketler ile yan yana anılmayı kabul etmiyoruz'

KADEM'in sosyal medya hesabından tartışmalara ilişkin yapılan açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi tartışmaları üzerinden derneğimizin başka bir konuma çekilmek istendiğinin farkındayız. Konumumuz, aileye verdiğimiz değer ve neslin devamlılığının önemi açısından tehdit olarak gördüğümüz eşcinsel hareketler ile yan yana anılmayı kabul etmiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

LGBT'yi 'aykırı grup' olarak niteleyen KADEM, "Lobicilik faaliyetleri ile hem bugünümüze hem de yarınlarımıza sirayet etmeye çalışan bu gayrı ahlâkî hareket ile mücadelemiz devam edecek" sözleriyle hedef aldı.

KADEM yaptığı açıklamanın ardından daha önce yayınladıkları, "Küresel LGBT dayanışmasına hayır" başlıklı basın açıklamasını paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.