1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kaddafi'nin oğlu barış istedi, Clinton geri çevirdi
Kaddafi'nin oğlu barış istedi, Clinton geri çevirdi

Kaddafi'nin oğlu barış istedi, Clinton geri çevirdi

Libya’nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi’nin haziranda idama çarptırılan oğlu Seyfulislam Kaddafi’nin ‘Arap Baharı’ esnasında barış görüşmelerine hazır olduğu, ama dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın teklifi reddettiği ortaya çıktı.

A+A-

Fox News’in 18 Mart 2011 tarihli ve Genelkurmay Başkanlığı’nın 3 çalışanına gönderilen e-postaya dayandırdığı haberi, ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın, Libya’nın linç edilerek öldürülen lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfulislam Kaddafi’den, ‘Arap Baharı’ denilen halk ayaklanmaları esnasında gelen barış görüşmesi talebine kulak tıkadığını gösterdi.

 

'LİBYA'YI KANA BULAMAYACAK BİR ÇÖZÜM HALA MÜMKÜN'

Üst düzey bir politika danışmanının yazdığı söz konusu e-postada şu ifadeler yer alıyordu:

 

“Kontak kişimiz iletişim kanallarını açmak için Seyfullah ile yüz yüze görüşme ayarlayacak. Zaman sıkıntısı olursa da Skype veya telekonferans kullanılacak. Bingazi’nin kana bulanmasının önüne geçilerek, Seyfulislam’ı bizim tarafımızda tutacak bir çözüm hala mümkün.” 

 

Bu e-postadan yarım saat sonra gönderilen ikinci bir e-postada da benzer ifadeler tekrarlanıyordu: “Seyfulislam ile görüşme ayarlamaya hazırız. Bu işlerle uğraşan arkadaşlara paslamakta yarar olabilir.”

 

CLINTON'DAN TALİMAT: SAKIN SEYFULİSLAM'LA KONUŞMAYIN

Öte yandan ertesi gün Clinton, Genelkurmay Başkanlığı’nın strateji ve politikalarından sorumlu Charles Jacoby’ye şu talimatı verdi: “Seyfullah’la hiçbir şekilde konuşmayın. Onunla konuşma yetkisi bulunan tek kişi Libya elçimiz Gene Cretz’dir.” Nitekim ABD 19 Mart’ta Libya’ya hava saldırısı düzenlemeye başladı. Muammer Kaddafi de 7 ay sonra öldürüldü.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.