1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kabil'deki tahliye skandalında uçaktan düşen Afganları ABD'de tişört yaptılar
Kabil'deki tahliye skandalında uçaktan düşen Afganları ABD'de tişört yaptılar

Kabil'deki tahliye skandalında uçaktan düşen Afganları ABD'de tişört yaptılar

A+A-

Afganistan'ın başkenti Kabil'de krize dönüşen tahliyeler sırasında Amerikan uçağına tutunarak kaçmaya çalışırken düşen Afganların resminden tişörtler üretildi. Tişörtün satışı, gelen tepkiler üzerine durduruldu.

Afganistan'da, Taliban'ın başkent Kabil'i ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmaya çalışanlara ait dehşet verici görüntüler art arda gelmişti.

Skandal görüntülerden biri de Afgan halkının ülkeyi terk etmek için havalimanında bir Amerikan uçağının kanat ve iniş takımına tutunarak kaçmaya çalışmalarıydı.

O kişilerin uçaktan düştüğü anları herkes dehşet içinde izlerken, ABD merkezli satış platformunda o anlar tişörtlerin üstüne basılarak satışa sunuldu.

İnternet sitesi üzerinden satılan ve hayatını kaybeden Afganlarla alay edilen tişörtlerin üzerinde "Kabil Gökyüzü Dalış Kulübü" yazıyor.

Tepki gören tişörtün satışı durduruldu

Sosyal medya kullanıcıları, alışveriş sitelerinin “ölen insanlarla alay ettiğini” ve “onların acılarından faydalanmaya çalıştığını” belirterek, tişörtlerin satışa sunulmasına tepki gösterdi.

Çok sayıda kullanıcı, “Kabil Atlama Kulübü 2021” (Kabul Skydiving Club Est. 2021) isimli tişörtleri “iğrenç” olarak niteledi.

ETSY, tepkiler üzerine tişörtlerin internet üzerinden satışını durdurdu.

Kullanıcılar, platformun internet sitesinde “Üzgünüz, bu ürün ve mağaza şu anda kullanılamıyor.” uyarısıyla karşılaştı.

Öte yandan, tepkilere rağmen söz konusu tişörtlerin satışı Singapur merkezli alışveriş sitesi “TShirtAtLowPrice.com” üzerinden devam ediyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.