1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İtalya'da ikinci tekne faciası
İtalya'da ikinci tekne faciası

İtalya'da ikinci tekne faciası

İtalya'da batan teknede en az 250 kişi olduğu belirtiliyor. Batan tekneden kurtulan olup olmadığı bilinmiyor ancak 200 kişinin öldüğü gelen haberler arasında.

A+A-

Akdeniz'de, "Sicilya kanalı" olarak adlandırılan ve Malta karasularında yer alan bölgede 250 kadar kaçağı taşıyan bir teknenin battığı bildirildi.

Afrika’dan Avrupa’ya kaçış trafiğinin en yoğun olduğu yollardan biri olan Sicilya kanalında geçen hafta 518 kişiyi taşıyan teknenin alabora olmasından sonra, 250 kaçağın bulunduğu bir başka teknenin daha battığı ve deniz yüzeyinde ölülerin olduğu belirtildi.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde, kaçakları taşıyan teknenin Malta karasularındaki bölgede alabora olduğu ifade edildi. Teknenin, batmadan önce zor durumdayken bir Malta uçağı tarafından görüldüğü aktarıldı. Olayın, geçen hafta kaçakları taşıyan teknenin batmasıyla trajedi yaşayan Malta'ya komşu ada Lampedusa'ya da 60 mil uzaklıkta meydana geldiği duyuruldu. İtalyan ve Malta deniz kuvvetlerinin bölgede birlikte kurtarma operasyonu yürüttükleri kaydedildi. Maltalı yetkililerin bölgeden geçen ticari gemilerden de yardım istediği haberler arasında yer aldı. 

Öte yandan, geçen hafta Lampedusa Adası yakınlarında meydana gelen faciada ise ölü sayısının 312’ye yükseldiği açıklandı.


dunyabulteni

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.