1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İtalya’da bazı bölgelere Giriş ve çıkışlara sınırlandırma
İtalya’da bazı bölgelere Giriş ve çıkışlara sınırlandırma

İtalya’da bazı bölgelere Giriş ve çıkışlara sınırlandırma

İtalya'da coronavirüs salgınından etkilenen kişi sayısı 79 oldu, hükümet vaka sayısının yoğun olduğu salgın bölgelerinde giriş ve çıkışları sınırlandırma kararı aldı.

A+A-

 

İtalya'da coronavirüs salgınının (Covid-19) bulaştığı kişi sayısının 24 saatten kısa sürede çift hanelere ulaşmasının ardından kabinesini olağanüstü toplayan Başbakan Giuseppe Conte, İtalya'daki son durum ve alınacak önlemlere dair açıklamalarda bulundu.

Virüsün hızla yayıldığı ilk günlerde en sıkı tedbirleri aldıklarını savunan Conte, uygulamaya koydukları titiz ve sıkı kontrollerin bu vakaların tespitini sağladığını söyledi.

Conte, Covid-19 salgınının yoğun şekilde görüldüğü Lombardiya ve Veneto bölgelerinin beldelerine yönelik yeni önlemler içeren Bakanlar Kurulu kararnamesine ilişkin bilgi verirken, "Virüsün yayılmaması için çalışıyoruz. Bu kararname, bize salgın olduğu düşünülen bölgelere kişilerin giriş-çıkışını önlemek için müdahale etmemizi sağlayacak. Bunlar uygun olduğunu düşündüğümüz önlemlerdir" dedi.

Salgın bölgelerine yönelik kararnamenin belirlenen kurallara uymayanlara cezai yaptırım öngördüğünü de dile getiren Başbakan, şunları söyledi:

"Salgın alanlarında, özel istisnalar haricinde, giriş-çıkışa izin verilmeyecektir. İş, eğitim ve kamu etkinlikleri askıya alındı. Salgın bölgesinden çıkan kararnameyi ihlalden Ceza Kanunu'nun 650. maddesine göre cezalandırılabilecek. Bunlar yerel halkı korumak için alınacak önlemlerdir. Kısa bir süre için, birkaç hafta boyunca, halk bazı kısıtlamalara tabii olacak ama onların hayatlarını engellemeyecek."

Conte, önlemleri alırken bunların orantısız olmaması ve etkili şekilde uygulanabilmesine dikkat ettiklerini belirtirken, şu anda AB ülkeleri arasında serbest dolaşımı sağlayan Schengen Anlaşması'nı askıya almayı gerektirecek şartların olmadığını da ifade etti.

79 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Sivil Savunma Direktörü Angelo Borrelli de basın toplantısında son bilgileri paylaşırken, şu ana kadar Covid-19 salgınının İtalya'da toplam 79 kişide görüldüğünü, bunlardan 2'sinin yaşamını yitirdiğini, 1 kişinin Roma'da taburcu edildiğini, 76'sının durumunun ise pozitif olduğunu açıkladı.

Borrelli, 76 kişiden 18'inin yoğun bakımda bulunduğu bilgisini verirken, en çok vakanın 54 ile Lombardiya Bölgesi'nde, 17 vakanın Veneto bölgesinde, Emilia-Romagna ve Lazio bölgelerinde 2'şer, Piyemonte’de de 1 vaka olduğunu aktardı.

Diğer yandan, Eğitim Bakanı Lucia Azzolina da Bakanlar Kurulunun kararnamesi doğrultusunda virüsün yayılmaması için riskli yerlerde 24-29 Şubat'ta eğitim-öğretimi ve tüm okul gezilerini durdurma kararı aldıklarını belirtti.

INTER-SAMPDORIA MAÇI ERTELENDİ

İtalya Spor ve Gençlik Bakanı Vincenzo Spadafora da yarın için Lombaridya ve Veneto bölgelerindeki tüm spor etkinliklerini askıya alma kararlılığında olduğunu belirtti.

Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala da Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, hükümetten gelen talimatlar doğrultusunda kentteki diğer spor etkinliklerinde olduğu gibi İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 25. haftasında oynanması gereken Inter-Sampdoria mücadelesinin de önlemler kapsamında ertelendiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.