1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İTALYA, LİBYA'DAKİ ÇATIŞMALARDA FRANSA'NIN ROLÜ ...
İTALYA, LİBYA'DAKİ ÇATIŞMALARDA FRANSA'NIN ROLÜ ...

İTALYA, LİBYA'DAKİ ÇATIŞMALARDA FRANSA'NIN ROLÜ ...

İtalya Başbakanı Conte, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es Serrac ve General Halife Hafter'in temsilcileriyle Roma'da bir görüşme yaptığını açıkladı.

A+A-

 

Libya'daki çatışmalarla ilgili olarak İtalyan meclisinde düzenlenen bir oturumda konuşan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, İtalyan basınında yer alan "pazartesi günü Roma'ya gelen Libyalı üst düzey yetkililerle gizli bir toplantı yaptığı" iddialarını doğruladı.

 

Conte, "Libya'nın iki önemli aktörü, Başkan Serrac ve General Hafter ile bu aylarda ve bu günlerde olduğu gibi, içinde bulunduğumuz saatlerde de direkt temaslarda bulunuyorum. Hafter ve Serrac'ın elçileriyle direkt görüştüm. İtalya, Libya'daki askeri tırmanıştan endişe duyuyor" dedi.

Libya'daki son gelişmelerden ve özellikle askeri tırmanıştan sadece İtalya'nın değil tüm Avrupa ve uluslararası toplumun endişe duyması gerektiğini söyleyen Conte, çatışmaların hızlı bir şekilde insanlık krizine dönüşme riski olduğunu vurguladı. İtalya Başbakanı, Libya'daki durumunun Avrupa'ya doğru düzensiz göçmen akımı ile terörizm risklerini beraberinde getireceğini ifade ederek, acil müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İTALYA, LİBYA'DAKİ ÇATIŞMALARDA FRANSA'NIN TARAF OLDUĞU İDDİALARINI ARAŞTIRIYOR

Diğer yandan Libya'daki çatışmalarla ilgili bir İtalyan radyosuna konuşan İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Fransa'yı suçladı.

 

Aynı zamanda aşırı sağ görüşlü Lig partisinin lideri olan Salvini, "Fransa'nın ekonomik çıkarlar için Avrupa'nın Libya'daki barış inisiyatifini bloke etmesi çok ciddi olabilir. Eğer bu gerçekten olursa sessiz kalmayacağım." dedi. Libya'daki çatışmalarda Fransa'nın taraf olduğu iddiasıyla ilgili "Maalesef bazı deliller var. Üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Ortaya çıkarmamız an meselesi" açıklamasını yapan Salvini, "Eğer birileri ticari sebeplerden dolayı bir tarafı destekleyip savaş oyunu oynuyorsa bilsin ki, yanlış bakana denk geldi" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.