1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstiğfar ediyoruz ya Rabbi! İlahi hükmüne rağmen onlarla dostluklar ve stratejik ittifaklar kurduk
İstiğfar ediyoruz ya Rabbi! İlahi hükmüne rağmen onlarla dostluklar ve stratejik ittifaklar kurduk

İstiğfar ediyoruz ya Rabbi! İlahi hükmüne rağmen onlarla dostluklar ve stratejik ittifaklar kurduk

Milli Gazete köşe yazarı Abdülaziz Kıranşal, "NATO’nun da Canı Cehenneme, Gelin İstiğfar Edelim" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

A+A-

 

 

Yazının tamamı şu şekilde:

Ümmet ve millet olarak her gün gökten başımıza bela ve musibet olarak terör, darbe, ihanet, ekonomik kriz, savaş tehdidi, kaos ve kargaşa, ahlaksızlık ve sapkınlık yağıyor adeta. Ailelerimiz dağılıyor, nesillerimiz yoldan çıkıyor.

Ekonomimiz bozuluyor. Dost bildiklerimiz ihanet ediyor. Stratejilerimiz dikiş tutmuyor. Kadrolarımız dünyevileşiyor. Her alanda Vehn krizleri geçirip kâbuslarla uyanıyoruz.

Tüm bu olup bitenler karşısında her gün ekranlardan ve kürsülerden üzerimize yüzlerce çıkış yolu önerisi boca edilirken, yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir memleket olmamıza rağmen tüm bu bela ve musibetlerin manevi sebepleri ve İslami çözüm önerileri konusunda maalesef ağızları bıçak açmıyor.

Oysaki âlemlerin Rabbi olan Allah’ımız, “Kim benim zikrimden (Kur’an’ımdan) yüz çevirirse, artık onun için sıkıntılı bir hayat vardır.” (Taha 20/124) ilahi hükmüyle yaşadığımız bu sıkıntıların asıl kaynağını bütün berraklığıyla bildiriyor bize.

Allah’ın zikrinden yüz çevirdiğimizden beri Ümmet ve millet olarak sıkıntılar ve bunalımlar içerisinde savrulup duruyoruz.

Gelin istiğfar ediyoruz ya Rabbi! Diyelim. Siyasette senin zikrinden yüz çevirdik ve Fransız laiklik hukukunu benimsedik, ticarette senin zikrinden yüz çevirdik ve Alman borçlar hukukunu benimsedik, evlilikte ve aile hukukunda senin zikrinden yüz çevirdik ve İsviçre medeni hukukunu benimsedik. Hukukta senin zikrinden yüz çevirdik ve İtalya ceza hukukunu benimsedik. Şimdi yeniden senin zikrine, aslımıza, özümüze, ruh kökümüze dönüyoruz ya Rabbi! Diyelim.

İstiğfar ediyoruz ya Rabbi! Uluslararası siyasette senin zikrinden yüz çevirdik ve AB’yi, BM’yi, NATO ’yu, Şangay’ı, G-20’yi benimsedik. Şimdi tekrar senin zikrine dönüyoruz ya Rabbi! Diyelim.

İstiğfar ediyoruz ya Rabbi! Ekonomide senin zikrinden yüz çevirdik. Faize daldıkça daldık. Şimdi vazgeçiyoruz ya Rabbi! Diyelim.

İstiğfar ediyoruz ya Rabbi! Senin zikrinden yüz çevirdik ve nesillerimizi AB kriterleri ve uyum yasaları ile her türlü günahın ve sapkınlığın kucağına sürükledik. Anladık ve yine senin zikrine dönüyoruz bağışla bizi ya Rabbi! Diyelim.

İstiğfar ediyoruz ya Rabbi! “Ey iman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin…” (Nisa 4/144) ilahi hükmüne rağmen onlarla dostluklar ve stratejik ittifaklar kurduk. Memleketimizin dört bir yanına NATO üsleri açtık. Pişman olduk artık senin zikrine dönüyoruz diyelim.

İstiğfar ediyoruz ya Rabbi! “Başınıza gelen her musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir.” (Şura 42/30) ilahi hükmüne rağmen bir türlü dönüp kendimize ve ellerimizle işlediklerimize bakamadık. Affet ya Rabbi diyelim.

Gelin Efendimizin, (S.A.S.) “Kim, istiğfara devam ederse, Allah ona her sıkıntıdan bir çıkış yolu ve her dertten bir kurtuluş çaresi verir. Ve onu hiç hesap edemediği yerden rızıklandırır.” (Ebu Davud) nebevi müjdesi hürmetine istiğfarımızı kabul buyur ve bize sıkıntılarımızdan çıkış yolları, dertlerimizden kurtuluş çareleri ve hiç tahmin edemeyeceğimiz yerlerden rızıklar ihsan buyur deyip Allah’a tevekkül edelim.

Gelin Rabbimizin “Rabbinize istiğfar edin; çünkü O, çok bağışlayıcıdır.’ (İstiğfar edin ki,) üzerinize gökten bol bol yağmur (bereket) indirsin.’ (İstiğfar edin ki,)‘Sizi mallarla ve oğullarla destekleyip yardım etsin. (İstiğfar edin ki,) Sizin için bahçeler ve ırmaklar var etsin.” (Nuh 71/10-12) ilahi uyarısı hürmetine toplum olarak toptan istiğfar edip Allah’ın zikrine, onun hayat programına, onun sosyal, siyasal ve ekonomik çözüm tekliflerine dönelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.