1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. İsrail'e Cevabımız En Acı Şekilde Olacaktır
İsrail'e Cevabımız En Acı Şekilde Olacaktır

İsrail'e Cevabımız En Acı Şekilde Olacaktır

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) üst düzey üyesi, İsrail'in tıbbi malzemelerin Gazze Şeridi'ne girmesine engel olmaya devam ederse, Hamas'ın Siyonist düşmana acı verici bir şekilde yanıt verme gücüne sahip olduğu konusunda uyarıda bulundu.

A+A-

 

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) kıdemli bir üyesi olan Mahmud el-Zahar, Filistin'deki güncel gelişmeler hakkında el-Mesire haber ajansına açıklamalarda bulundu.

 

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin üst düzey üyesi, korona olan insanların ihtiyacı olan tıbbi malzemenin Gazze Şeridi'ne girmesini engellemenin bir savaş suçu olduğunu ve neticede Arap dünyasının yoldan çıktığını söyledi.

 

Mahmud el-Zahar şöyle devam etti: "Tıbbi malzemelerin Gazze'ye girmesi engellenmeye devam ederse, İsrail düşmanına acı bir yanıt verebiliriz."

 

Gazze Şeridi'ndeki korona salgınına rağmen, Siyonist rejim son günlerde Gazze direniş gruplarının yakın zamandaki roket saldırılarının ardından, solunum cihazı ve korona test cihazları da dahil olmak üzere tıbbi malzemelerin Gazze Şeridi'ne girmesini engelledi. İsrail Savaş Bakanı Benny Gantz, twitter hesabından Gazze'deki durumu iyileştirmek için iki şartı kabul ettiklerini duyurdu.

 

Mahmud el-Zahar, Siyonist rejim ile Filistin Yönetimi arasındaki güvenlik koordinasyonunun yeniden başladığını ifade ederek, "Filistin Yönetimi'nin İsrail düşmanı ile ilişkilerinden çekilme niyeti yok ve biz bu konuda defalarca uyardık." dedi.

 

El-Zahar, Filistin Yönetimi'nin altı aylık bir askıya alma sonrasında Tel Aviv ile güvenlik işbirliğine devam edeceğine dair yakın tarihli bir açıklamasına atıfta bulunuyor.

 

Mahmud el-Zahar ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Suudi Arabistan ziyareti konusuna da değindi ve "Amerika rejimlerinin Filistin davasına ihanetini kınıyoruz, sonuncusu Netanyahu'nun Suudi Arabistan ziyaretiydi." dedi.

 

Siyonist basın, bu rejimin başbakanının Suudi Arabistan ziyareti sırasında Suud rejiminin veliaht prensi Muhammed bin Selman ile görüştüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.