1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail, Rusya ve Arap Ülkeleri Suriye Konusunda Anlaştı İddiası
İsrail, Rusya ve Arap Ülkeleri Suriye Konusunda Anlaştı İddiası

İsrail, Rusya ve Arap Ülkeleri Suriye Konusunda Anlaştı İddiası

İsrail Hayom gazetesi, şu iddiayı gündeme getirdi: İsrail, Rusya ve bazı Arap ülkeleri ile birlikte İran'ın Suriye'deki varlığını sınırlandırmak için anlaşmaya vardı ve Amerika'nın Suriye'den çıkması da bu anlaşmanın bir sonucudur.

A+A-

 

Qodsna'nın Aka Haber ajansından naklettiği haberine göre, İsrail Hayom gazetesi cuma günü yayınladığı haberinde İsrail ile bazı Arap ülkelerinin İran'ı Suriye'de sıkıştırmak için yaptığı gizli müzakerelerin varlığından bahsetti.

 

İsrail Hayom gazetesi bir Ürdün güvenlik kaynağından edindiği bilgi çerçevesinde şu iddiada bulundu: Ürdün, Arabistan ve İsrail ile Rusya Cumhurbaşkanı Putin arasında Suriye'de Hizbullah ve İran'ın askeri faaliyetlerini sınırlandırmak için gizli müzakereler yapıldı.

Adı açıklanmayan kaynak şu iddiada bulundu: Bu hususta anlaşmalar yapıldı. Rusya, İsrail'e Hizbullah ve İran'ın askeri faaliyetlerini özellikle de silah transferi konusundaki özgürlüğünü sınırlandırması için izin verecek.

Mezkur Siyonist gazete Ürdün güvenlik kaynağından naklettiği haberinde şu ifadelere yer verdi: Bu anlaşmalar Trump'ın Amerikan askeri kuvvetlerini Suriye'den çekme kararı almasıyla sonuçlandı.

Bilindiği gibi, Netanyahu geçtiğimiz günlerde İsrail'in Suriye'de İran güçleriyle olan mücadelesinin arttığını belirterek İsrail'in Suriye'de İran'a karşı eylemlerine kuvvetle devam edeceğini vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.