1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail ile Uzlaşmanın Sudan'a Hiçbir Faydası Olmayacak
İsrail ile Uzlaşmanın Sudan'a Hiçbir Faydası Olmayacak

İsrail ile Uzlaşmanın Sudan'a Hiçbir Faydası Olmayacak

Lübnan Hizbullah’ı yaptığı açıklamada, Sudan Ümmet Partisi liderinin ölümü nedeniyle taziyelerini dile getirerek, onun Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı olduğunu belirtti.

A+A-

 

Lübnan Hizbullah’ı yayınladığı bildiride, Sudan'ın Ümmet Partisi Lideri Sadık el-Mehdi'nin ölümü üzerine başsağlığı diledi. 

 

Lübnan Hizbullah Hareketi Perşembe günü yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Sadık el-Mehdi, Filistin davasının ve direniş yolunun savunucusu olan, Allah yolunda cihat eden düşünür şahsiyetlerden biriydi. 

 

Hizbullah, Sudan'ın eski Başbakanı el Mehdi'nin ailesine ve sevenlerine taziyelerini dile getirerek, Sadık el-Mehdi’nin Siyonist rejim ile ilişkilerin normalleşmesine, özellikle de Sudan ile bu rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesine karşı olduğunu vurguladı. 

 

Hizbullah’ın bildirisinde şu ifadeler yer aldı: ‘Merhum Sadık, Sudan halkının birliğine önem verme ve ulusal ve İslami kimliklerini koruma konusundaki gayretiyle biliniyordu.’ 

 

Sudan medyası, eski Sudan başbakanının Perşembe sabahı Corona virüsü nedeniyle 84 yaşında hayatını kaybettiğini açıkladı. 

 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) da el-Mehdi’nin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada taziyelerini dile getirerek, onun Filistin'e ve Filistin halkının haklarına olan desteğini takdir etti. 

 

Sadık el-Mehdi, Sudan'ın ABD yaptırımlarının kaldırılması karşısında Tel Aviv rejimiyle normalleşme ihtimali ile ilgili olarak, ‘İsrail ile uzlaşmanın Sudan'a hiçbir zaman mali açıdan yardım etmeyeceğini ve uygulanan yaptırımları kaldırmayacağını’ yazdı. 

 

Sudan'ın Ümmet partisi lideri Sadık el-Mehdi şu ifadelerde bulundu: ‘İsrail ile uzlaşmanın Sudan'ın çıkarlarına hizmet ettiğini söyleyenler hayal görüyorlar.’ El-Mehdi’nin ifadesine göre, İsrail ile ilişkiler adil bir barışın gölgesinde kabul edilebilir ama bu normalleşme Yüzyılın Anlaşması gölgesinde, ulusal, etnik, İslami ve uluslararası bir ihanettir.’ 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.