1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İspanyollardan Kurtuba Camii için imza kampanyası
İspanyollardan Kurtuba Camii için imza kampanyası

İspanyollardan Kurtuba Camii için imza kampanyası

İspanya'nın Endülüs Eyaletindeki Kurtuba Camii'nin idaresinin Katolik Kilise'den alınarak kamu idaresine verilmesi için internette imza kampanyası başlatıldı.

A+A-

Endülüs Emevi Devletinin en büyük eserlerinden biri olan Kurtuba Camii, 1236 yılında Katolikler tarafından kiliseye çevrilmiş ve Müslümanların burada ibadet etmeleri yasaklanmıştı. Yaklaşık 23 bin metrekarelik bir alana inşaa edilmiş cami, dünyanın en büyük camileri arasında yeralıyor.

İspanya'da başlatılan bir imza kampanyasıyla Kurtuba Camiinin idaresinin Katolik Kilise'den alınarak kamu idaresine iade edilmesi taleb edildi. 'Kurtuba Camiini kurtaralım – Cami için bir imza' adı altında başlatılan imza kampanyasına şimdiye kadar 400 bine yakın imza toplandı. İmza kampanyası ile yarım milyon kişinin aksiyona katılması isteniyor.

Kurtuba Camii, aslında 2006 yılından beri resmen Kilise'ye ait bir yapı olarak, 30 Avro karşılığında tescil edildi. Ancak kamuoyuna duyurulmadı. İspanya'da başlatılan imza kampanyasına Antonio Gala, Jose Manuel Caballero Bonald gibi ünlü İspanyol yazarlar ve UNESCO eski genel müdürlerinden Federico Mayor Zaragoza gibi kişiler de katıldı. İmza kampanyasında binanın, Katolik Kilise idaresinden alınarak yeniden belediyeye verilmesi taleb ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.