1. HABERLER

  2. KİTAP TANITIMI

  3. İsmail Beşikci'nin anılarını anlatan kitap çıktı
İsmail Beşikci'nin anılarını anlatan kitap çıktı

İsmail Beşikci'nin anılarını anlatan kitap çıktı

Sosyolog-yazar İsmail Beşikci’nin anılarını anlattığı “Söz Konusu Vatansa Bilim Teferruattır - Anılar” kitabı okuyucusuyla buluştu.

A+A-

İsmail Beşikci’nin anılarının anlatıldığı “Söz Konusu Vatansa Bilim Teferruattır - Anılar” kitabı İsmail Beşikci Vakfı tarafından yayımlandı.

Beşikci’nin çocukluk ve gençlik anılarının yer almadığı kitap, İsmail Beşikci’nin 1960’lı yılların sonlarından günümüze kadar akademi ve düşün hayatında yaşadığı sıkıntıları anlatıyor.

Kitap, 2019-2020 yıllarında hazırlandı.

Metnin çeşitli biçimleri, İbrahim Gürbüz, Ruşen Arslan, Celal Temel, Talat İnanç ve İbrahim Küreken tarafından değerlendirildi.

Kitabın editörlüğünü yapan Dr. Abdurrahim Özmen, kitabın arka kapağında şunları dile getiriyor:

“Hâkim olanın çıkarları doğrultusunda olguları görmezden gelen veya tahrif eden resmî ideolojiye karşı bilime, bilim yöntemine öncelik veren İsmail Beşikci, bu ideolojinin bütün aygıtlarının ortaklaşa gücüyle engellenmeye çalışılan düşün özgürlüğünün nasıl edinildiğinin nevi şahsına münhasır örneklerinden birisidir.

Beşikci’nin Anıları, 1960’ların sonlarından günümüze Türkiye’de akademi ve düşün hayatının olgu körlüğünü, muktedir ve ayrıcalıklı cenahın hoyratça saldırılarına rağmen merhamet dilemeden ve mağduriyete sığınmadan her mecrada ifşa eden müdânâsız bir yolculuğun hafızada kalan notlarından oluşmaktadır.

Kendisine her şeyin her zaman ve her yerde söylenmemesi, yazılmaması gerektiğini öğütleyen akademisyenliğin tersine, olgulara yönelik hassasiyetin yerinde ve zamanında gösterilmesi gerektiğinde ısrar ettiği için akademiyle yolları erken ayrılan bir düşün insanının hayatının satır araları: araştırmalar, kitaplar, üniversiteden cezaevine, bir cezaevinden bir diğerine, türlü türlü mahkeme salonlarında yargılanmalar ve yargılayan savunmalarıyla geçen 17 yıldan fazla tutukluluk hallerinin mütevazı bir anlatışı”

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.