1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. İsmail Beşikçi: PKK, Şengal’i Kürdistan’dan uzaklaştırmaya çalışıyor
İsmail Beşikçi: PKK, Şengal’i Kürdistan’dan uzaklaştırmaya çalışıyor

İsmail Beşikçi: PKK, Şengal’i Kürdistan’dan uzaklaştırmaya çalışıyor

A+A-

Sosyolog ve yazar İsmail Beşikçi, Nerina Azad sitesinde yayımlanan yazısında PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıları ve Şengal’deki tutumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

PKK’nin Kürt kazanımlarını bozmak için çaba harcadığını belirten İsmail Beşikçi, “PKK’nin bugün geldiği nokta; Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü aşındırmak, yok etmek. Bunun da, Türkiye’nin, İran’ın, Irak’ın, Suriye’nin istemi olduğu çok açıktır” ifadelerini kullandı.

Yazısında PKK’nin son dönemlerde Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirdiği saldırıları sıralayan Beşikçi, “Bütün bunlar hangi toplumsal, siyasal ve ruhsal bir ortamda oluyor? Mesud Barzani’nin ‘Kürtler arası savaşı biz haram kıldık’ dediği ve bu ilkeye ısrarla uyduğu bir ortamda oluyor” dedi.

Şengal Kürt bölgesidir. 1970’lerin ortalarına kadar Şengal’de hiçbir Arap ailesi yoktur”diyen Beşikçi, şöyle devam etti:

“Saddam Hüseyin, Şengal’i Araplaştırmak için 1975 ve sonrasında buraya Arap aileler yerleştirmeye başlamıştır. Bugünse, PKK/KCK, Şengal’de Haşdi Şabi ile ortaklık, işbirliği içinde Şengal’i Kürdistan’dan uzaklaştırma çabasındadır. Bugün PKK/KCK Şengal’de, İran çıkarlarının koruyucusu durumundadır.

Kürdistan Bölgesi, caddelerde, sokaklarda, lokantalarda , kafelerde, otellerde, okulda -üniversitede, çarşıda-pazarda camide, mescitte, parlamentoda -bakanlıklarda, belediyede, orduda, poliste … her yerde Kürt seslerinin dalgalandığı bir alandır. Kurtarılmış bir alandır. Her yerde Kürt/Kürdistan havası solunmaktadır. Bu kazanımı sağlamak için çok ağır bedellerin ödendiği de yakından bilinmektedir. Kürdistan Bölgesi’nin statüsü titizlikle korunmalıdır. Bu statüyü bozmaya gayret etmek, ancak Kürt karşıtı, Kürdistan karşıtı güçlerin işi olabilir.”

PKK/KCK’nin Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğini tanımaya davet edilmesi gerektiğini belirten Beşikçi, “Tanımıyorsa bölgeyi terk etmelidir. Terk etmiyorsa, takibatla, idari ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.