1. YAZARLAR

  2. Alper GÖRMÜŞ

  3. İslamcılığın AK Parti’den tasfiyesi: Devlet, tartışmanın neresinde?
Alper GÖRMÜŞ

Alper GÖRMÜŞ

Alper GÖRMÜŞ
Yazarın Tüm Yazıları >

İslamcılığın AK Parti’den tasfiyesi: Devlet, tartışmanın neresinde?

A+A-

İslamcıların ya da İslamcılığın Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) tasfiyesi bahsi açıldığında akla ilk Pelikancılığın ve Pelikancıların gelmesi normal; fakat talebi dile getirenlerden hareketle talep sahiplerinin sadece Pelikancılardan ibaret olduğu da düşünülmemelidir.

 

Kendilerini İslamcılık genel çerçevesi içinde gören bazı yazarların, tasfiye talebine AK Parti’den güçlü bir tepkinin gelmemesinden yola çıkarak yazdıkları, onların, tasfiye talebinin AK Parti içinde hatırı sayılır sayıda müşterisinin olduğuna dair ciddi bir endişe taşıdıklarını gösteriyor.

 

Bu çerçevede, bu yazının ilk bölümünde (Serbestiyet, 27 Nisan), Akit yazarı Kenan Alpay’ın sözlerini aktarmıştım:

 

“‘Siyasal-radikal İslamcı manyakların tasfiyesi’ yönündeki çağrılara hali hazırda siyaset cephesinden hemen hiçbir anlamlı tepkinin gelmemesi dikkatlerden kaçmamalı...”

 

Ahmet Taşgetiren de sonraki günlerde (Star, 27 Nisan) tartışmaya neden dahil olduğunu izah ederken benzer bir endişeyi dile getiriyordu:

 

“(...) Bu kadar uzun girişi neden yaptım? Şu sıralar sırtını ‘Reis’e dayadığı izlenimi veren bir grubun ‘İslamcılara karşı savaş’ tamtamları çaldığı ve henüz Ak Parti cenahından herhangi bir cevap gelmediği için bu tamtamların oradan da onaylandığı gibi bir izlenim doğduğu için.”

 

 

Yazının devamı için tıklayın

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.